Srijeda, 6 srpnja, 2022

Sarajevska pivara ponovo proizvodi pivo Löwe

Nemojte propustiti

Sarajevska pivara d.d ponovo je proizvela svijetlo lager pivo Löwe. Löwe se u ovoj najstarijoj fabrici u BiH proizvodilo prije skoro 20 godina i zbog svog kvaliteta nagrađeno je srebrnim medaljama na takmičenjima Monde Selection 2003. godine u Briselu i 2004. godine u Amsterdamu.

„Često smo dobijali upite kada ćemo ponovo početi proizvoditi Löwe i odlučili smo da udovoljimo željama ljubitelja piva. Löwe smo napravili po originalnom receptu po kojem je „kuhano“ prije skoro 20 godina, i vjerujemo da će svi oni koji ga se sjećaju biti jako zadovoljni,“ rekao je direktor Sarajevske pivare d.d. Azur Mandžuka.

Pivo Löwe je proizvedeno u ograničenim količinama, a dostupno je u povratnoj staklenoj boci od 0,5 l. U Sarajevskoj pivari ističu da Löwe zasigurno neće proći neopaženo, kako među poznavaocima ovog piva, tako i među onima koji su voljni probati nešto novo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Belgijski portal ismijava Milanovića: Niko ne želi pričati s predsjednikom RH

Portal LeChou News redovito satirizira europske političare, uglavnom fotografijama ili videima uz koje objavljuje šaljive opise. Hrvatski predsjednik Zoran Milanović...

Možda vas zanima i ovo