Petak, 3 veljače, 2023

Sarajevska pjevačica Rialda Karahasanović nakon bure zbog farbanja jaja za Vaskrs: Da smo pametan narod, ne bismo sakupljali novac za Esmeraldu

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

– Sve što radim za sebe, svoj duhovni mir i svoju vjeru, radim u svoja četiri zida. Ne moram to nikome dokazivati, ja to radim zbog sebe, ne zbog drugih. 

Sarajevska pjevačica Rialda Karahasanović, koja već nekoliko godina živi i radi u Beogradu, prije nekoliko dana pokrenula je lavinu komentara kada se na društvenim mrežama “obračunala” s onima koji su je kritizirali zbog toga što je, uprkos tome što je muslimanka, farbala jaja za Vaskrs.

Za portal „Avaza“ priznala je da je negativni komentari i nisu toliko iznenadili te da je, nasreću, u pitanju nekolicina ljudi koji nisu dovoljno educirani.

– Susrećem se s raznim reakcijama. Nisam farbala jaja za Vaskrs zato što trenutno živim u državi gdje je druga vjeroispovijest. Odgojena sam da sve vjere poštujem. To su me naučili moji roditelji, moje nane i djedovi. To nema veze s tim što se družim s ljudima druge vjeroispovijesti. Ako pozovem prijatelje koji su katolici ili pravoslavci na iftar, na Bajram ili da mi pomognu da spremim bajramski ručak, da li to onda znači da se i oni odriču svoje vjere ili, kako se kaže, da su prodali vjeru za večeru. To mi je van pameti. Pomagala sam drugarici, dečku i njegovoj porodici da njeguju svoju tradiciju – ističe Karahasanović.

Dodala je i da svakog ramazana dobiva poruke o tome da li posti, je li spremila iftar.

– Bavim se muzikom, a ne nekom propagandom. Sve što radim za sebe, svoj duhovni mir i svoju vjeru, radim u svoja četiri zida. Ne moram to nikome dokazivati, ja to radim zbog sebe, ne zbog drugih. U svakoj vjeri je veliki grijeh vrijeđati ljude, omalovažavati ih i donositi zaključke na osnovu nečega što pretpostavljaš, a nemaš dokaze – priznaje pjevačica i dodaje da se svi trebaju prvo informirati o nečemu, pročitati nešto, pa tek onda komentirati.

– Ali tako je to kod nas na brdovitom Balkanu. Da smo toliko svi pametni, ne bismo sakupljali novac za Esmeraldinu operaciju – ističe Karahasanović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo