Srijeda, 23 lipnja, 2021

Sarajevska policija jučer kaznila više od 200 građana zbog nepoštivanja mjera

Nemojte propustiti

Čak 152 osobe kažnjene zbog nenošenja maske i držanja distance u Kantonu Sarajevo

Tokom protekla 24h policijski službenici Uprave policije MUP-a KS izdali su 35 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20.00 i 05.00 sati, dok je 15 osoba sankcionisano zbog kršenja naredbe o zabrani kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina.

Zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru policijski službenici Uprave policije na području Kantona Sarajevo sankcionisali su 152 osobe tokom jučerašnjeg dana.

Podsjetimo, jučer su tokom dana bile pojačane aktivnosti policijskih službenika Uprave policije na cijelom području Kantona Sarajevo s ciljem kontrole poštivanja naredbi nadležnih organa donesenih u vezi prevencije širenja koronavirusa, a za čiju provedbu je zadužen, između ostalih, i ovaj policijski organ.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo