Subota, 12 lipnja, 2021

Sarajevska policija otkrila detalje sinoćnjih dešavanja: Filmske potjere na ulicama glavnog grada BiH

Nemojte propustiti

Sarajevska policija sinoć je u 19:15 sati obaviještena da je u vogošćanskoj ulici Igmanska nekoliko osoba izvršilo krivično krivično djelo razbojništva nad radnicima na benzinskoj pumpi “Hifa Petrol”.

Kako je navedeno iz policije, tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se motornim vozilom marke “Rover”, registarskih oznaka K21-E-073, u kojem ga je čekala druga nepoznata osoba, udaljila u nepoznatom pravcu.

“Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su na području općine Centar uočili navedeno vozilo, krenuli u potragu za istim, a nakon toga vozilo sustigli u ulici Ljubljanska u općini Novo Sarajevo. Naime, policijski službenici su blokirali put, a vozač vozila Rover, pokušao da prođe pored službenog vozila u čemu nije uspio, kojom prilikom je ostvario kontakt sa službenim vozilom marke ‘Suzuki’ Vitara, oštetivši isto, nakon čega su NN osobe spriječene u daljem bjekstvu. U pomenutom vozilo su zatečena osobe inicjala B. S. (rođen 1997. godine u Sarajevu) i N. H. (rođen 1995. godine u Sarajevu), gdje su i nastanjeni”, saopćeno je iz policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Razbojništvo”, navedene osobe su u 19,35 sati uhapšene i predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Igmanska, a kasnije nastavljen u ulici Ljubljanska.

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu “Rover” nalaze nepripadajuće registarske tablice (K21-E-073). U toku kriminalističke obrade, pronađen je novac, pištolj i drugi predmeti korišteni prilikom izvršenje pomenutog krivičnog djela. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo