Petak, 5 ožujka, 2021

Sarajevski advokat Senad Pećanin: “Banjaluka je očitala lekciju građanske zrelosti Sarajevu… Dritan Abazović je prevario glasače u Crnoj Gori”

Nemojte propustiti

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Forto predstavio nove mjere: Zbog pogoršane epidmiološke situacije uvode se Covid redari, produžuje se period trajanja izolacije na 14 dana

Zaključkom Vlade KS je zatraženo donošenje mjere kojom će svaka osoba koja ulazi u BiH biti obavezna posjedovati PCR...

Meteorolog Sladić najavio dolazak snijega u BiH: Evo kada i gdje će padati

Nedim Sladić, meteorolog, rekao je za medije da će predstojeća promjena vremena u Bosni i Hercegovini biti kratkotrajna. Kako...

Potvrđene jučerašnje najave: U bh. entitetu RS pooštrene mjere!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, zasjedao je Entitetski štab za vanredne situacije na kome su donesene nove...

“Kada bi građani Sarajeva reagovali kao građani Praga ili makar građani Banjaluke, sigurno bi to natjeralo vlasti na drugačije ponašanje”, smatra sarajevski advokat Senad Pećanin.

“Zbog ovakvog pravosuđa u BiH nijedan ozbiljan investitor neće doći i uložiti svoj novac u BiH jer ne postoji pravna sigurnost. Ovo je jedna od rijetkih šansi koja se pružila prije svega zahvaljujući angažmanu Muriza Memića i Ifeta Feragerta”, kazao je za N1 Pećanin.

“Pokazalo se da je Banjaluka očitala lekciju građanske zrelosti Sarajevu. Hiljade ljudi su protestirali, u Sarajevu nažalost se moramo prisjetiti da se nije okupilo nikada više od 1.000 ili 2.000 građana da protestuju. Kao da ne shvatamo da situacija u kojoj se našao Muriz Memić, svako se može naći kao otac”, kaže Pećanin.

“Kada bi građani Sarajeva reagovali kao građani Praga ili makar građani Banjaluke, sigurno bi to natjeralo vlasti na drugačije ponašanje”.

“Vjerujem da će se angažman Tužilaštva, sporo, ali ipak preliti na Banjaluku i da će slučaj Dragičević dobiti svoj epilog”.

Slučaj “Ikona”?

“Vidjeli smo jučer istup kada govori da nema nikakve afere. U historiji diplomatije nije zabilježeno da je neki zvaničnik primio poklon od druge zemlje i da ga vrati. Ne sumnjamo da bi uopće poduzeli korak vraćanja ikone da su stvari čiste”, istakao je Pećanin i poručio:

“Osoba koja je vinovnik diskreditacije čitave BiH se poziva u svojstvu svjedoka i on karikira taj cijeli postupak. Nije smio biti saslušan kao svjedok, nego kao osumnjičeni u cijeloj grupi koja skriva informacije o tome kako se ikona našla tu”.

Pokušaj da se dodijeli ulica Ratku Mladiću u Beranama?

“Nažalost ovo iz Berana nije nikakvo iznenađenje. S jednim glasom razlike nije prošao porijedlog da i Pavle Đurišić dobije ulicu. Prije desetak godina je bio pokušaj postavljanja spomenika Đurišiću u Beranama, tadašnja vlada Đukanovića je to sasjekla u korijenu. Dritan Abazović je prevario svoje glasače tvrdeći da je za evropsku Crnu Goru i sada imamo realizaciju stvaranja jedne “pravoslavne džamahirije” u kojoj SPC ne samo da je aktivni učesnik procesa, nego i direktno kadrovski postavlja ministre, šefove službu. Imamo situaciju koja prijeti da Crnu Goru vrati u jedno mračno razdoblje”, kazao je Pećanin.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Možda vas zanima i ovo