Subota, 19 lipnja, 2021

Sarajevski genetičar dr. Rijad Konjhodžić: Imamo aparate, stručnjake, novac, 30 miliona KM, možemo testirati region… Nemamo testova, zašto?!

Nemojte propustiti

Gostovanje specijaliste genetske medicine i molekularne dijagnostike dr. Rijada Konhodžića u Centralnom dnevniku na Face TV-u, pogledajte u priloženom videu

– Samo jedan aparat u laboratoriji može obraditi 2.000 testova dnevno, a država kupuje aparate koji izbacuju do 100 testova dnevno!

– Kupujemo aparate a ne kupujemo testove, nema logike! Jedan test košta 50 maraka, imamo pare, 30 miliona, zašto se ne kupuju?

– Testirano je oko 300 ljudi, pozitivno 33 – znači, malo testiranih a mnogo pozitivnih!!! Stopa zaraze veća od deset posto?! To je previše!

– Treba više testirati! Novi, brzi testovi na koronu, na Zapadu, su nepouzdani! Molekularno testiranje pokazuje zarazu samo 24 sata nakon! Testiranje se ne može provoditi na slijepo! Vrijeme je da promijenimo doktrinu, organizaciju kriznih štabova, ja se nudim, mi se nudimo, nas niko ne zove!

– Samo poziv iz Opće bolnice, niko iz KCUS-a i niko iz Kriznog štaba! Svjetska zdravstvena organizacija ima samo tri savjeta: testiraj,testiraj i testiraj! Poduzete mjere su ok, ljekari nude svoj život ali moramo testirati! Korona je opasna jer je nepoznata i širi se brže, lakše od obične gripe!

Ovo se neće završiti za mjesec…ako virus ne stavimo pod kontrolu, država i zdravstveni sistem će popucati! Čuvajući sebe, čuvamo sistem. Ovaj virus ne mijenja našu genetsku strukturu, postoje virusi koji je mijenjaju!

Gostovanje specijaliste genetske medicine i molekularne dijagnostike dr. Rijada Konhodžića u Centralnom dnevniku na Face TV-u, pogledajte u priloženom videu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo