Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Sarajevski imam Muhamed ef. Velić o odlasku popularnog muzičara: Sarajevo cijeni Balaševićevu podršku, Bog neka ga za to nagradi

Nemojte propustiti

Bosna i Sarajevo cijene njegovu podršku, u najosudnijim i najtežim trenucima svojim stihovima i riječima dao nam je podršku i bio je s nama. Uzvišeni Bog neka ga za to nagradi”, poručio je efendija Velić.

Sarajevski imam Muhamed ef. Velić se također oprostio od velikog umjetnika Đorđa Balaševića kojem je glavni grad Bosne i Hercegovine zasigurno imao posebno mjesto u srcu.

Balaševićeva veza sa Sarajevom se ogleda u pjesmama, riječima, koncertima koje se nikad nije libio održati. Zbog stava i poslijeratnog koncerta u Sarajevu je i osporavan u Srbiji, no kako za njega kažu – nacionalnost ga nije mogla odvojiti od publike.

“Uzvišeni Bog neka se smiluje Đorđu Balaševiću, falit će nam njegovi (novi) stihovi. Bosna i Sarajevo cijene njegovu podršku, u najosudnijim i najtežim trenucima svojim stihovima i riječima dao nam je podršku i bio je s nama. Uzvišeni Bog neka ga za to nagradi”, rekao je efendija Velić.

Na kraju, kazao je stihove tekste koje je Balašević napisao za opkoljeni grad.

“I kada šuti Sarajevo pjeva, i kada žmuri svjetlucaju mu oči. Sarajevo će biti, sve drugo će proći. Reče da se zove Bosna, čudno ime za djevojku. Da l’ zima dušu ima, noć pusta je, to što me prati ne odustaje…”

Interesantno za vas

Izdvajamo

Postaje “čovjek iz sjene”: Dragan Čović otkrio zašto se nije kandidovao

Kada već kao predsjednik stranke nije kandidat za najvišu funkciju, onda su, kaže, on osobno i rukovodstvo stranke došli...

Možda vas zanima i ovo