Utorak, 30 studenoga, 2021

Sarajevski policajci ne žele nagrade od po 1.000 KM dok građani masovno ostaju bez posla

Nemojte propustiti

– S obzirom na to da je u Kantonu Sarajevo do sada bez posla ostalo blizu pet hiljada radnika, smatramo da je prioritet Vlade KS da finansijski pomogne te radnike i druge najugroženije kategorije

Upravni odbor (UO) Sindikata policije Kantona Sarajevo (KS) jednoglasno je donio zaključak da u ovom trenutku ne podržava prijedlog predsjednika Unije samostalnih sindikata policije Federacije BiH (USSPFBiH), da se policijskim službenicima isplati po 1.000 KM.

Naime, UO Sindikata policije razmatrao je na sjednici, održanoj u četvrtak, saopštenje predsjednika Unije samostalnih sindikata policije FBiH, kojim se traži od vlasti da po uzoru na RS svim policijskim službenicima, koji su radno angažovani u vrijeme krize izazvane pandemijom koronavirusa, isplati po 1.000 KM.

– S obzirom na to da je u Kantonu Sarajevo do sada bez posla ostalo blizu pet hiljada radnika, smatramo da je prioritet Vlade KS da finansijski pomogne te radnike i druge najugroženije kategorije koje su pretrpjele štetu proglašenjem nesreće izazavne pandemijom koronavirusa (covid-19) – navodi UO Sindikata policije KS u saopćenju za javnost.

Ovaj sindikat, istovremeno, daje punu podršku u radu svim uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije, navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik UO Sindikata policije KS Sadik Ećo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo