Srijeda, 20 listopada, 2021

Sarajevski Romeo i Julia: Boško i Admira ‘oživjeli’ u spotu Zabranjenog pušenja

Nemojte propustiti

Pjesma „Boško i Admira” je najavni singl novog, desetog studijskog, albuma grupe Zabranjeno pušenje cije objavljivanje je planirano za 9. mjesec 2013. godine.

Pjesma govori o istinitoj i tragičnoj ljubavi dvoje Sarajlija, Bošnjakinji i Srbinu, koji su rodjeni iste godine, o njihovoj bezgraničnoj ljubavi otkako su se upoznali u srednjoj skoli i o tome kako ih različitosti, ljudska zloba, rat pa čak ni smrt nisu uspjeli rastaviti.

Dok su zajedno pokusavali napustiti opkoljeni grad, sarajevski Romeo i Julija, su ubijeni 18.5.1993. godine na Vrbanja mostu. Snajperski metak pogodio je Boška koji je izdahnuo na mjestu dogadjaja. Drugi metak je pogodio Admiru. Smrtno ranjena dopuzala je do svog mrtvog dečka, zagrlila ga i izdahnula.

Autori pjesme “Boško i Admira” su Mario Vestic, Sejo Sexon i Toni Lović. Producenti pjesme su Toni Lović i Sejo Sexon, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London).

(Source)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo