Srijeda, 3 ožujka, 2021

Sarajevski SDP zahtijeva održavanje sjednica Skupštine Kantona Sarajevo uživo

Nemojte propustiti

Hadžifejzović pitao Vučića: Jesi li pucao na Sarajevo?

- Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i...

U idućih 14 dana očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije

Iz Federalnog ministarstva zdravstva očekuju pogoršanje epidemiološke situacije u naredne dvije sedmice. Dok se stalno nešto čeka i očekuje odnosno...

Članovi Predsjedništva s direktorom WHO: BiH ispunila sve obaveze za vakcine

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili generalnom direktoru Svjetske zdravstvene organizacije Ghebreyesusu na njegovoj podršci Bosni i Hercegovini u dobivanju...

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine prihvatilo donaciju vakcina iz Srbije

Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici prihvatio je donaciju kojom je Republika Srbija obezbijedila Bosni i Hercegovini, za...

Održana je druga sjednica Povjereništva Kantonalne organizacije SDP-a Sarajevo, a centralna tema sjednice bila je analiza rada općinskih organizacija SDP-a.

Na sjednici je utvrđen Nacrt Plana rada Povjereništva sa posebnim akcentom na koordinaciju rada kluba zastupnika i ministara, narednih političkih inicijativa i zakonskih rješenja, komunikacije sa članstvom i javnosti, te uspostavu saradnje sa akademskom zajednicom i nevladinim organizacijama.

Posebna pažnja posvećena je implementaciji izbornih rezultata u smislu formiranja Gradskog vijeća i izbora gradonačelnika Grada Sarajevo.

Povjereništvo daje punu podršku Vladi Kantona Sarajevo i parlamentarnoj većini u realizaciji „Sarajevskog sporazuma“ i novih mjera, te početak rada Vlade ocjenjuje izuzetno uspješnim.

Sarajevski SDP očekuje od rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo da stvori preduslove kako bi se zastupnici vratili u skupštinske klupe i sjednice održavale uživo uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Riječ kritike iz Srbije: Želeo sam da mi se ne dopadne “Quo vadis, Aida”. Ali jbg, dobar je film

Ovde smo se nekako navikli da znamo sve o svemu i pre nego što se to sve desi, kao...

Možda vas zanima i ovo