Subota, 15 svibnja, 2021

Sarajevski SDP zahtijeva održavanje sjednica Skupštine Kantona Sarajevo uživo

Nemojte propustiti

Održana je druga sjednica Povjereništva Kantonalne organizacije SDP-a Sarajevo, a centralna tema sjednice bila je analiza rada općinskih organizacija SDP-a.

Na sjednici je utvrđen Nacrt Plana rada Povjereništva sa posebnim akcentom na koordinaciju rada kluba zastupnika i ministara, narednih političkih inicijativa i zakonskih rješenja, komunikacije sa članstvom i javnosti, te uspostavu saradnje sa akademskom zajednicom i nevladinim organizacijama.

Posebna pažnja posvećena je implementaciji izbornih rezultata u smislu formiranja Gradskog vijeća i izbora gradonačelnika Grada Sarajevo.

Povjereništvo daje punu podršku Vladi Kantona Sarajevo i parlamentarnoj većini u realizaciji „Sarajevskog sporazuma“ i novih mjera, te početak rada Vlade ocjenjuje izuzetno uspješnim.

Sarajevski SDP očekuje od rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo da stvori preduslove kako bi se zastupnici vratili u skupštinske klupe i sjednice održavale uživo uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo