Petak, 25 lipnja, 2021

Sarajevski ulični plesač otkriva kako izgleda život na sarajevskim ulicama: “Svako se bori na svoj način i živi kako zna i umije”

Nemojte propustiti

Iako je rođen u Sarajevu, kao mjesto svog odrastanja navodi Bosanski Novi. Kuhar je po zanimanju, ali ne živi od posla za koji se školovao. Novac za egzistenciju zarađivao je obavljajući teške fizičke radove, a od prije 12 godina isključivo se bavi plesom.

Poznati sarajevski ulični plesač Suvad Veletanlić govorio je za TV1.ba i podijelio dio svoje životne priče.

– Umjetnik sam. Plešem na Ferhadiji već, haman, dvanaest godina. Preživljavam od toga. I tako, svako se bori na svoj način i živi kako zna i umije, pokušava izgraditi sebi bolji život, pa tako i ja, hrabro – govori Veletanlić.

Na pitanje novinarke da li mu je neko od nadležnih pomogao u teškoj životoj situaciji, Veletanlić je odgovorio da nije.

– Pokušavao sam tražiti pomoć ali nisam uspio. Ne pokušavam više ništa sam – ističe Suvad.

Ulica koliko god se činila ispunjena toplim ljudima ipak krije onu drugačiju stranu, gdje ne postoji odbrana kada vas napadaju zato što pošteno radite i što na najteži način nastojite da od toga preživite.

Dodaje da na ulici ima svega. Pozitivnih komentara, uvreda, napada…

– Ima svakakvih. Uvreda, komentara, svašta. Šta ću moje je da šutim i trpim. Šta ću, jer ako uđem s nekim u problem i potučem se, imat ću više problema – skromno je odgovorio Suad.

Kompletan razgovor s njim pogledajte u nastavku:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Snažno nevrijeme praćeno gradom zahvatilo područje Jahorine

Prema najavama meteorologa, danas je u pojedinim područjima u BiH moguće nevrijeme, pljuskovi, grmljavina i grad. Nevrijeme praćeno gradom i...

Možda vas zanima i ovo