Srijeda, 29 rujna, 2021

Sarajevsko naselje Hrasnica: Policajac repetiranjem pištolja spriječio trojicu lopova u krađi automobila

Nemojte propustiti

U ponedjeljak oko 23 sata u ulici Ćamila Marića u naselju Hrasnica spriječena je krađa automobila VW Polo brzom reakcijom policajca koji ih je uočio sa svog balkona, piše bh. novinska agencija Patria.

Naime, trojica lopova dovezli su se u automobilu Škoda Octavia i sa obližnjeg parkinga izgurali su automobil Polo, no kada je jedan od lopova pokušao upaliti automobil, reagirao je policajac tako što je repetirao svoj pištolj.

Uplašeni lopovi ostavili su taj automobil te su trčeći došli do Škode Octavie i velikom brzinom udaljili se u nepoznatom pravcu.

Policijska patrola MUP KS brzo je izašla na lice mjesta gdje je napravljen zapisnik i ispitana su lica koja su svjedočila krađi.

Jedna svjedokinja kazala je da je sve ličilo na neku filmsku scenu.

– Sreća, pa je komšija koji je policajac sve vidio s balkona i reagirao – kazala je ona dodavši da su pronašli mladića koji koristi taj automobil te je i on dao izjavu policiji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo