Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Sarajevskom imamu zasmetao bilbord koji je proteklih dana postavljen u Sarajevu: Nije ovo slučajnost, riječ je o latentnom napadu na muslimane

Nemojte propustiti

Muhamed ef. Velić traži iskazivanje poštovanja prema muslimanima.

Imam sarajevske džamije Ferhadija, Muhamed ef. Velić jučer je na svom Facebook profilu komentarisao poruke sa jednog bilborda u glavnom gradu BiH.

Naime, Sarajlije su proteklih dana primjetile bilbord na kojem se nalazi naslikano mlado janje i ovca uz poruku “Ne želim da moja beba ide na ražanj”, a kao “autor” poruke navodi se “anonimna majka ovca”.

Ovaj bilbord zasmetao je imamu sarajevske Ferhadije, te je on uvjeren da se ovakve stvari ne serviraju slučajno pred predstojeći Kurban-bajram.

– Sasvim “slučajno” pred Kurban bajram nam se plasiraju ovakve poruke s bilborda! Ovo je latentni napad na osjećaje muslimana, koji bi sada trebali da osjećaju stid zbog toga što će žrtvovati svoje kurbane (“anonimne majke ovce”), a što zapravo izvršavaju propis svoje vjere, rekao je ef. Velić.

Efendija Velić traži iskazivanje poštovanja prema muslimanima.

– Po učenje naše vjere te nam je životinje Uzvišeni Bog potčinio i učinio našom hranom i obrednim životinjama. Meso je vezano za našu vjeru, preko kurbana, kao što je hljeb za neke druge religije. Zato, molit ćemo, iskažite poštovanje prema osjećajima muslimana, zaključio je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo