Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Sarajka bila svjedok bezobrazluka u tramvaju: Bahati revizori strancu pokušali naplatiti kaznu od 60 eura

Nemojte propustiti

Sarajka Sanda J. obratila se redakciji “Dnevnog avaza”, kako bi ukazala na bahato i neprofesionalno ponašanje GRAS-ovih revizora, kojem je danas svjedočila. Ona je za pomenuti list ispričala da su dvojica revizora u tramvaju broj 4, u naselju Čengić-Vila, oko 12.20 sati maltretirala strane turiste i pokušali im naplatiti enormno visoku kaznu.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Ispred mene je sjedio stranac, turista i jasno sam vidjela da ima kartu, međutim, nije bila poništena. Prišli su mu revizori i nakon što su vidjeli da mu karta nije poništena, jedan od njih mu je na engleskom jeziku rekao da mora platiti 60 eura kazne – ispričala je Sanda za Dnevni avaz.

Izrevoltirana zbog toga što su od turiste tražili tako velik iznos novca, odlučila se umiješati u razgovor.

Rekla sam strancu da nije dužan platiti toliko, jer ima kartu. Ukoliko su ga i trebali kazniti, koliko znam, kazna je do 30 KM. Pretpostavila sam da gospodin nije znao kako se karta poništava. Na tu moju reakciju, revizori su me počeli vrijeđati, govoriti mi da sam glupača i i druge pogrdne riječi – kazala je Sanda.

Zatim su joj, kako Sanda J. tvrdi, rekli da se ne miješa i “da ih pusti da obavljaju svoj posao”.

Počeli su prijetiti čovjeku policijom, a ja sam rekla neka to slobodno učine, jer nemaju nikakvog osnova. Na Dolac-Malti sam htjela izaći zajedno sa strancem i pomoći mu. Međutim, oni su ga izveli, pritom mi ne dopuštajući da i ja izađem. Vozač je zatvorio sva vrata osim prvih, na koja su oni napustili vozilo – tvrdi djevojka.

Ona je na sljedećoj stanici izašla iz tramvaja i obratila se policajcima koji su se našli u blizini. Kazali su joj “da su revizori strašno bezobrazni, ali da oni tu ništa ne mogu”.

GRAS: Kazna za neispravnu kartu iznosi 26 KM

Novinari pomenutog lista su kontaktirali i GRAS, željeći saznati ko su akteri ovog događaja, njihovu stranu priče u tramvaju te kolika je cijena kazne za neponištenu kartu, međutim iz GRAS-a su im poručili da pošalju zvaničan upit i da će odgovoriti nakon što ispitaju slučaj i utvrde sve činjenice. Iz GRAS-a je potvrđeno da kazna za neispravnu kartu iznosi 26 maraka. (Avaz)

Izvor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo