Srijeda, 23 lipnja, 2021

Sarajka o kojoj bruji Srbija: Ugledna epidemiologinja na udaru javnosti zbog atraktivnog izgleda

Nemojte propustiti

Uspješna i ugledna epidemiologinja Darija Kisić-Tepavčević rođena je u Sarajevu 1975. godine. Njeni roditelji doselili su u glavni grad BiH iz Trebinja, odakle porijeklo vuče cijela poznata hercegovačka familija Kisić.

Već nekoliko dana na društvenim mrežama, posebno na Twitteru, dešava se seksistički linč prof. dr. Darije Kisić Tepavčević, koja skoro svakog dana javnosti iznosi informacije o krizi sa korona virusom u Srbiji, piše Blic.rs.

Dr Kisić, koja je epidemiologinja, zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje ”Dr Milan Jovanović Batut”, vanredna profesorica, autorka više od 100 naučnih radova… u izlivima mržnje na društvenim mrežama svodi se na “isfriziranu Bosanku”, “nalickanu”, “dubokog dekoltea” i “estradnog oblačenja”?!

Uspješna i ugledna epidemiologinja Darija Kisić-Tepavčević rođena je u Sarajevu 1975. godine. Njeni roditelji doselili su u glavni grad BiH iz Trebinja, odakle porijeklo vuče cijela poznata hercegovačka familija Kisić. Darija je sve do početka rata živjela u naselju Grbavica i pohađala sarajevsku Treću gimnaziju. Već u prvim danima rata, kada je imala nepunih 17 godina, sa roditeljima je odselila u Beograd, gdje je uskoro završila preostale razrede gimnazije i upisala Medicinski fakultet.

Tvitove koji vrijeđaju Kisić Tepačević pogledajte u nastavku:

Oni koji brane dr. Kisić citiraju njenu biografiju u nauci i ističu da se radi o klasičnim mizoginim izlivima koje će jednog dana moći da studiraju oni koji se bave rodnom ravnopravnošću.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo