Subota, 21 svibnja, 2022

Sarajka Rialda Karahasanović pokrenula lavinu komentara: Muslimanka sam koja farba jaja, ali ne zato što živim u Beogradu

Nemojte propustiti

– Farbam jaja, dekorišem jelku, posjećujem sve vjerske ustanove jer Bog je jedan. I ne zato što živim u Beogradu, već zato što me to Sarajevo naučilo – kazala je Rialda.

Rialda Karahasanović pokrenula je lavinu komentara kada se na mrežama “obračunala” sa onima koji su je kritikovali zbog toga što je, uprkos tome što je muslimanka, farbala jaja.
Na svom Instagramu je pjevačica napisala da se ježi „primitivnih ljudi“.

– Da su društvene mreže “natrpane” primitivizmom, nacionalizmom i lažnim ljudima – lažni moralisti, lažni vjernici i slično – je opšte poznato stanje. Da se razumijemo, mene to ništa ne iznenađuje. Nepisano je pravilo da svake godine, kada počne ramazan, javi se nekolicina koja želi svojim “stavom” da se prikaže kao veliki vjernik i sve što “smatra” da je van tog njihovog – obično ograničenog – razmišljanja, obično naiđe na osudu“, napisala je ona na Instagramu.

Između ostalog je i poručila:

– Ja sam Rialda Karahasanović, kćerka Sabrine i Amira. Rođena sam 12. novembra 1992. godine u Sarajevu i tu živjela 24 godine. Da, muslimanka sam koja pomaže u bajramskoj, slavskoj, božićnoj – katolički i pravoslavni – uskršnjoj trpezi. Farbam jaja, dekorišem jelku, posjećujem sve vjerske ustanove jer Bog je jedan. I ne zato što živim u Beogradu, već zato što me to Sarajevo naučilo – istakla je ona.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Oglasio se HDZ: Pritisci na ministra Bevandu da radi protuzakonito su udar na pravnu državu

Iz HDZ-a BiH su se oglasili nakon što su jučer blokirali usvajanje odluke o izdvajanju novca za održavanje izbora...

Možda vas zanima i ovo