Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Sarajka upozorava: Ne nasjedajte na prevare s brojeva 070 340 355 i 062 160 271

Nemojte propustiti

Sarajka Aida Feraget upozorila je građane putem svog Facebook profila da ne nasjedaju na najnovije prevare, piše novinska agencija Patria.

Feraget je napisala da je jučer primila telefonski poziv s broja 070 340 355, te da su se s druge strane predstavili kao predstavnici kompanije Vitalis.

„Oni kao otvaraju predstavništvo i broj je izvučen slučajnim uzorkom u nagradnoj igri (znali su i adresu, čak i sprat na kojem živimo)! Nagrada je poklon paket vrijedan 220 KM, a primalac plaća brzu poštu 30 KM… Paket dolazi iz Srbije?

Jutros dobivam telefonski poziv s broja 062 160 271, gdje mi se predstavlja da je brza pošta i da je za 20 minuta na adresi.

Ja sam mu rekla da sam na poslu i da ću mu javiti kad budem mogla. Na pitanje koja je brza pošta dobivam odgovor GLS (navedena pošta ne radi na teritoriji BiH – provjerila). Poziv u poslijepodnevnim satima, a paket u Sarajevu već u 8:00 sati naredni dan?
Nazvala sam i Vitalis predstavništvo u Banjoj Luci i ljudi su mi rekli da svakodnevno zovu prevareni građani i da Vitalis nema nikakve veze s tim pozivima.

Mene nisu prevarili jer ja ne nasjedam na ovakve stvari. Penzioneru je veliko 30 KM, a lijekovi i navodni pojasevi im trebaju tako da apeliram da upozorite sve oko sebe jer ako se vijest proširi manje će biti prevarenih. Kada primite ovakve pozive, provjerite prije nego što im date novac“, napisala je Feraget.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo