Petak, 23 travnja, 2021

Sarajlija doživo neugodno iskustvo tražeći medicinski savjet za dijete: “Pola sata nisam mogao dobiti nikoga, a onda se javila drska sestra…”

Nemojte propustiti

Građanima u KS, a i cijeloj BiH, sve više popuštaju nervi zbog kompletne situacije s pandemijom, nedostatkom vakcina, a pogotovo što bjesomučno pokušavaju dobiti neku od telefonskih linija u domovima zdravlja, call centru, kao i u Hitnoj pomoći.

Večeras se našoj redakciji obratio jedan sugrađanin koji je sa nama podijelio svoje neugodno iskustvo koje se dogodilo danas – piše Oslobođenje.

Naime, on najprije nije mogao dobiti liniju u DZ Kumrovec, pa je pozvao Hitnu pomoć KS u potrazi za savjetom za dijete koje je inače prebolovalo covid-19.

Pozvao je 124 gdje su ga uputili na drugi broj Hitne pomoći 033 722 345, gdje je linija bila zauzeta, a potom se niko nije javljao.

Pozivao je i broj 033 611 111 koji je ponovo bio zauzet. Kada je nakon brojnih pokušaja pokušavao dobiti neke od tih brojeva, preostalo mu je da ponovo pozove broj 124 gdje mu se javila najprije drska medicinska sestra, a potom agresivna doktorica koja mu je rekla:

– Gospodine, požurite šta hoćete da kažete, jer ću Vam spustiti slušalicu, rekla je ona.

Sugrađanin je nakon toga upitao zbog čega su ona i medicinska sestra tako drske, te im je objasnio da ih je pokušavao dobiti čitavih pola sata, a želio je samo da se posavjetuje o djetetu, nakon čega je neljubazna doktorica samo spustila slušalicu.

Izrevoltirani Sarajlija je nakon pet minuta ponovo pozvao 124 gdje mu se javila izvjesna doktorica Amela kojoj je ispričao drskost njenih kolegica i koja je ljubazno dala savjet za dijete. Uputila je izvinjenje rekavši da je u Hitnoj pomoći KS preveliki broj pacijenata i intervencija, pa se takve stvari često dešavaju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo