Subota, 19 lipnja, 2021

Sarajlija naručio paket iz inostranstva: ‘Prošao je carinu i predat na otpremu. Tu mu se gubi svaki trag’

Nemojte propustiti

Ogorčeni Sarajlija obratio se medijima jer mu nije dostavljen artikal koji je uredno platio preko PayPala.

Naime, on sumnja da mu je paket otuđen, jer na osnovu podataka za praćenje pošilje saznao je da je paket stigao u Sarajevo.

“Preko Ebaya naručio sam jedan artikl, a koji je plaćen putem PayPal-a. U BiH je stigao prije navedenog termina isporuke, tako da nisam odmah provjeravao brojem za praćenje pošiljke. Kad sam prije izvjesnog vremena ukucao broj na trakingu BH pošte, vidio sam da je paket stigao. Zovem BH poštu, oni isto provjere i vide da je pošiljka stigla, ali sutradan poslata na HP Mostar. Kažu mi da kontaktiram poštu u Mostaru i pitam za paket – kaže na početku svog pisma ovaj mladić.

On dodaje da je paket prošao carinu i da je predat na opremu, ali da mu se nakon toga gubi trag.

Sarajlija ušao u trag paketu

“Nazovem gospodu i dobijem od njih odgovor da je pošiljka došla iz Sarajeva, prošla carinu i predata na otpremu. Tu se gubi svaki trag paketu. Niko ne zna gdje je. Nevjerovatno da se pored savremene tehnologije pošiljci gubi svaki trag”, dodaje on.

Smatra da je njegov paket otuđen od strane nepoznate osobe.

“Moje lično mišljenje je da je artikl koji je došao otuđen od NN lica. Ponovo se vratim na kontakte BH pošte, jer su oni glavni krivac tome iz razloga što su poslali nešto za Mostar, iako je primalac na adresi u Sarajevu. Kad sam pitao razlog slanja na HP Mostar, nisu mi znali odgovoriti”, kazao je neimenovani Sarlija i dodao da se na kraju obratio i unutrašnjoj kontroli pošte, ali bez rezultata.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo