Utorak, 6 prosinca, 2022

Sarajlija tvrdi da mu kladionica ne želi isplatiti dobitak

Nemojte propustiti

Naime, Mutapčić je, između ostalog, igrao da će u utakmici Lige prvaka između Bayerna i Juventusa biti najmanje pet ofsajda. I pogodio! Podatak da je bilo pet nedozvoljenih pozicija stoji na zvaničnoj web stranici UEFA-e, ali u kladionici nemaju takvu računicu.

tiket-prem77

– Kad sam došao da podignem novac rekli su mi da listić nije dobitni i da je sporan broj ofsajda. Rekao sam vlasniku da ih je bilo pet, tri za Bayern i dva za Juventus i da se to vrlo lako može provjeriti na stranici UEFA-e. On je na to odgovorio da su oni u Premieru pregledali snimak i izbrojali tri ofsajda, te da i UEFA može pogriješiti – ispričao nam je šokirani Mutapčić koji još ne može da vjeruje šta mu se dogodilo.

– Nije više u pitanju novac (dobitak je iznosio 69,44 KM), nego je ovo klasična prevara kladionica. Nisam bio usamljen, bilo je tu još momaka kojima se dogodilo isto. Ovo se može svakome desiti i ne znam odakle im pravo da oni dovode u pitanje zvanične podatke krovne evropske kuće nogometa – smatra Mutapčić

S druge strane, na zvaničnoj stranici Premiera objavili su objašnjenje o broju ofsajda u pomenutom meču, ponukani brojnim pitanjima igrača.

“UEFA je pogrešno evidentirala sljedeće događaje: u 51 minuti je prekršaj Mandžukića u napadu ubilježen kao zaleđe i u 89. minuti evidentirala zaleđe Schweinsteigera iako sudac nije ništa sudio, nego je igra nastavljena.

Moramo razjasniti da mi ne sudimo utakmice, niti imamo interes hoće li biti više ili manje (-4,5+) zaleđa. Zanima nas samo tačan rezultat. Bila bi velika nepravda prema igračima koji su prognozirali manji broj zaleđa jer navedeni doista nisu suđeni”, stoji, između ostalog, u obrazloženju na web stranici kladionice Premier.

Izvor: Dnevni avaz

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo