Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Sarajlija u ćevapu pronašao geler od granate!

Nemojte propustiti

Prodavači optužili proizvođača iz Visokog.

Foto: IlustracijaNail Kundo iz Sarajeva kupio je ćevape u marketu “Block” i u njima pronašao geler od granate.

– Uzeo sam paket ćevapa i vratio se na posao da ih ispržim. Ali, kada sam jedan ćevap zagrizao, osjetio sam da mi je nešto puklo pod zubima. Pogledam ćevap, kad u njemu geler – ispričao je Kundo za Dnevni avaz.

S računom se zaputio u market, a kad je radnicima pokazao geler i ispričao im šta se desilo oni su ga uvjerili da će ćevape skloniti iz frižidera.

– Napravili su budalu od mene. Ni da kažu žao nam je, niko ništa. Kažu, mi samo  prodajemo ćevape. Kada sam pozvao Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove, kazali su mi da je inspektorica na godišnjem, te da nema niko da dođe da vidi o čemu se radi – ispričao je Kundo.

Djelatnici marketa su mu rekli da ćevape nabavljaju od kompanije “Jusuf Bey” Visoko i dako hoće, može se njima žaliti.

– Šta bi bilo da sam progutao geler? Meni ne treba ništa, nikakva odšteta, nikakve pare. Samo da su mi se izvinili kao ljudi – kazao je Kundo.

Mirsad Mušinbegović, vlasnik kompanije “Jusuf Bey” je također ostao u šoku.

–  I ja sam šokiran. Mislim da je to nemoguće. Javili bi radnici s mašina da se nalazi komad željeza u proizvodnji. Tu su standardi kontrole. Jedino da se nekako odvalio komadić mašine pa završio u mesu, ali i to je nemoguće. Ali, kad hoće vrag, onda se svašta desi – rekao je Mušinbegović za Dnevni avaz.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Samantha Power doputovala u Bosnu i Hercegovinu

Da je doputovala u BiH, sama je potvrdila Power na svom Twitteru. Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj,...

Možda vas zanima i ovo