Četvrtak, 28 listopada, 2021

Sarajlije i na Dan grada bez javnog prijevoza: Banjalučki Autoprevoz poslao 10 autobusa

Nemojte propustiti

Agonija sa gradskim prijevozom stotina hiljada Sarajlija se nastavlja i na rođendan glavnog grada BiH, što je drugi put da se ovo desilo. Prvi put je to bilo 6. aprila 2009. godine. Vlada KS je prije nekoliko dana pozvala sve firme koje se bave ovom djelatnošću da pomognu koliko su u mogućnosti.

AutoprevozBanjaLuk

“Jutros je deset autobusa Autoprevoza iz Banje Luke stiglo u Sarajevo da pomognu u prijevozu građana. S obzirom na cijelu političku situaciju u našoj zemlji, ova vijest me obradovala”, kazao je ministar saobraćaja u Vladi KS Jusuf Bubica, citira ga Klix.

Osim Autoprijevoza, u gradu na Miljacki saobraćaju i autobusi drugih bh. firmi kako bi pomogli građanima.

“Došli su iz Konjica, Mostara, Jablanice, Kaknja… Jutros je uključeno 15 autobusa više nego jučer a u toku dana očekujemo još autobusa”, dodao je Bubica.

On je još jednom apelovao građanima da ne kupuju kupone za april sve dok se situacija sa nezakonitim štrajkom ne riješi, javio je pomenuti portal.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo