Utorak, 27 srpnja, 2021

Sarajlije ogorčene: Dolaze na termin revakcinacije u Zetru, a vakcina nema

Autor:N1

Nemojte propustiti

Ispred dvorane Zetra zatečeno je nekoliko osoba kojima na papiru stoji današnji datum kao termin revakcinacije, ali vakcina nema

Određenoj grupi građana Sarajeva 22. i 23. juni su navedeni kao datumi revakcinacije ili druge doze vakcine protiv COVID-19. Dio njih je došao u Zetru, ali tamo neće primiti vakcinu.

Kako je saopćeno 20. juna – proces vakcinacije i revakcinacije je obustavljen jer su utrošene sve raspoložive količine vakcina, a proces je obustavljen do sljedeće isporuke.

Ispred dvorane Zetra zatečeno je nekoliko osoba kojima na papiru stoji današnji datum kao termin revakcinacije, javlja N1.

Tvrde da nisu dobili poziv, ali im je na papiru naveden današnji ili jučerašnji datum.

Kako je ranije rekao Ademir Spahić, koordinator za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo, nova isporuka vakcina za KS se očekuje danas, 23. juna.

Upisan datum revakcinacije, Foto: N1

Distribucija prema kantonima ovisit će od dužine provjere od strane Agencije za lijekove BiH.

Ukoliko serija bude ista, mogu se odmah distribuisati i bile bi raspoložive do kraja naredne sedmice. Ukoliko ne bude ista onda je potrebno sačekati da se uradi analiza od strane Agencije.

“Potrebno je naglasiti da revakcinacija Pfizer vakcinom ne mora biti na tri sedmice, nego i na šest sedmica. Nastojat ćemo čim zaprimimo vakcine da obavijestimo naše sugrađane i sugrađanke , kao i sve druge vakcine koje zaprimimo odmah ćemo pozivati na primarnu vakcinaciju”, naglasio je Spahić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo