Petak, 25 lipnja, 2021

Sarajlije se rastrčale po izletištima: ‘Pobjegli smo na Skakavac, ali policajci su nas i u šumi našli’!

Nemojte propustiti

I dok smo šetali, odjednom su se ispred nas stvorili policajci. I u šumi nas pronađoše… Međutim, bili su ljubazni, imali smo maske, samo nas troje, tako da su nas pustili da nastavimo dalje – ispričala je jedna Sarajka

Uprkos striktnim upozorenjima koja su prije dva dana građanima uputili Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba CZ i Ismir Jusko, ministar MUP-a KS, da će na izletištima biti pojačane policijske kontrole, lijepo vrijeme i gotovo ljetne temperature malo koga su mogle zadržati u kućama.

Bar što se Sarajlija tiče, masovno se pohrlilo na izlete i okolne planine, a gužve su dodatno povećanje i zbog nemogućnosti kretanja na teritoriji Republike Srpske, gdje je na snazi trodnevni policijski sat.

– Pobjegli smo na Skakavac, da dijete nakon sedmica koje je provelo u kući, udahne čistog zraka i istrči se u prirodi… I dok smo šetali, odjednom su se ispred nas stvorili policajci. I u šumi nas pronađoše… Međutim, bili su ljubazni, imali smo maske, samo nas troje, tako da su nas pustili da nastavimo dalje – ispričala je za DEPO Portal naša sugrađanka koja je svjeočila i ogromnoj gužvi na ovom sarajevskom izletištu.

Također, kako je potvrdila za DEPO Portal, policijske kontrole bile su pojačane, a pripadnici MUP-a KS raspoređeni gotovo na svakom koraku.

A ovako je danas izgledao punkt kraj planinske kolibe “Promaja”, od koje se obično kreće pješke ka Skakavcu…

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo