Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Sarajliji Latifu Dragolovčaninu oteli vozilo pa se s njim skršili na Palama

Nemojte propustiti

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Forto predstavio nove mjere: Zbog pogoršane epidmiološke situacije uvode se Covid redari, produžuje se period trajanja izolacije na 14 dana

Zaključkom Vlade KS je zatraženo donošenje mjere kojom će svaka osoba koja ulazi u BiH biti obavezna posjedovati PCR...

Meteorolog Sladić najavio dolazak snijega u BiH: Evo kada i gdje će padati

Nedim Sladić, meteorolog, rekao je za medije da će predstojeća promjena vremena u Bosni i Hercegovini biti kratkotrajna. Kako...

Potvrđene jučerašnje najave: U bh. entitetu RS pooštrene mjere!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, zasjedao je Entitetski štab za vanredne situacije na kome su donesene nove...

Latifu Dragolovčaninu, vlasniku trafike na Bendbaši u Sarajevu, dvojica muškaraca u petak su na brutalan način otela njegov automobil VW Bora, s kojim su doživjeli saobraćajnu nesreću na Palama.

latif dragolovcanin
Dragolovčanin: Drugi put ću pucati da bih se zaštitio (Foto: Dnevni avaz)

Policija traga za kraljivcima auta, a Dragolovčaninu, koji je lakše povrijeđen u borbi s napadačima, vraćen je potpuno uništen automobil, koji se zapalio nakon što je sletio sa ceste.

Ostao zakačen

Prema riječima Dragolovčanina, koji se jučer obratio našoj redakciji, napad se desio rano ujutro oko sedam sati, kada se svojim automobilom dovezao pred trafiku. Nakon što je izašao iz automobila, vidio je dvojicu mlađih, pristojno obučenih momaka kako prilaze njegovoj Bori i ulaze u vozilo.

– Uspio sam dotrčati do auta dok još nisu krenuli. Vozaču sam oteo ključ iz brave i tom prilikom sam ga slomio, a uspio sam da ga ubacim u rikverc. Oni su me počeli udarati i krenuli su u rikverc te su udarili u stub ulične rasvjete, ali sam se ja i dalje borio s njima i onemogućavao ih da odvezu auto. Na kraju su ga pokrenuli, ali i ja se nisam dao. Ostao sam da stojim na vozilu, dok su oni dali gas i krenuli prema Palama. Tako su me vukli 50 metara, a onda su me nogama izgurali s vozila – ispričao nam je Dragolovčanin.

Tragovi krvi

Nakon što je obavijestio policiju o otmici vozila, obaviješten je da je njegov automobil nađen u blizini općine Pale. Kradljivci su, bježeći, sletjeli s kolovoza i isprevrtali se, a automobil se na kraju zapalio. Njih dvojica su se uspjela izvući, ali je jedan, najvjerovatnije, povrijeđen, jer su na mjestu nasreće pronađeni tragovi krvi.

– Uništili su mi automobil, a ja sam lakše povrijeđen dok sam se borio sam s kradljivcima. Imam pištolj i drugi put ću ga sigurno upotrijebiti da spasim sebe i svoju imovinu – kaže Dragolovčanin.

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Možda vas zanima i ovo