Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Nemojte propustiti

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i u svrgavanju Slobodana Miloševića.

Gostujući u programu BN-a, Šarović je komentarisao izjavu visokog predstavnika Christiana Schmidta o napadima iz RS na državu BiH, te stavove pojedinih evropskih parlamantaraca. Na pitanje o mogućnosti smjene Milorada Dodika, Šarović je odgovorio.

“Pa ja mislim da hoće, priprema se teren za takvo nešto. Prije svega, sačekat ćemo jednu ozbiljnu raspravu u Vijeću sigurnosti sada u oktobru. Od te rasprave zavisi budući status gospodina Schmidta, tu će biti njegov izvještaj. Iza toga imamo istek mandata EUFOR-a koji treba da se produži, rade se razne zakulisne igre”, rekao je Šarović.

Kazao je i da Schmidta dolazi iz ozbiljne zemlje, te da ga ne treba ponižavati i omalovažavati kako se može čuti u RS.

“To je jedno ludilo. Prvi saradnik Angele Merkel dolazi u BiH, ništa nije slučajno, i moramo imati bar toliko pristojnosti zbog zemlje iz koje dolazi. Pogledajte kako parlamentarci u Briselu sada traže sankcije, ne za pojedince, već za cijelu RS. Mi zbog toga možemo imati ozbiljne finansijeke probleme”, naveo je Šarović.

Kazao je i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i u svrgavanju Slobodana Miloševića.

“Ako neki misle da je to slučajno, ja im kažem da nije”, kazao je Šarović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

VAŽNO! Civilna zaštita poziva na preduzimanje preventivnih mjera zaštite od poplava

Iz Kantonalne uprave Civilne zaštite posebno apeluju na općinske službe civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo, da kontinuirano vrše...

Možda vas zanima i ovo