Srijeda, 27 siječnja, 2021

Šarović nije štedio kritiku: Vlast RS-a se lomi pod teretom krize za koju je sama kriva

Autor:BNTV

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Mirko Šarović smatra da afera “Ikona, koja je obilježila kraj godine, ozbiljno prijeti da dodatno ugrozi, kako navodi, krhku vlast u BiH, a nije isključeno i da se povede i tužilačka istraga.

– Vlast se bukvalno ruši pod teretom krize za koju su prije svega, makar za ekonomski aspekt, sami krivi, ali se grčevito bori da preživi i opstane vukući u dužničku provaliju i siromaštvo cijeli narod, poručio je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović u novogodišnjem intervjuu.

– SDS je već najavio da će izaći sa cjelovitim i jasnim ekonomskim programom koji vodi Republiku Srpsku i njene građane putem oporavka, razvoja i preporoda cijele zemlje. To će biti i naš ključni adut kad vlast budemo mijenjali zajedno s našim partnerima, a na šta, vjerujem, nećemo dugo čekati, kazao je Šarović.

Prema njegovim riječima ono što je za sada sigurno je činjenica da se vladajuća, dvotrećinska većina u Narodnoj skupštini RS-a s 57 poslanika smanjila na “zabrinjavajućih” 45 poslanika.

– Dalje osipanje većine je jedini izvijestan i neminovan proces, a kritičan trenutak za nju je veoma blizu. Kako dalje – bit će predmet skorih razgovora u opoziciji, kazao je Šarović.

Sumirajući prošlu godinu, on smatra da je njen kraj obilježila afera “Ikona”, prenosi BN TV.

– Ovaj skandalozni događaj za razliku od većine drugih afera ima i širu međunarodnu razmjeru jer je u njega uvučen ministar instranih poslova jedne od najmoćnijih zemalja svijeta, uključen je i Interpol i Ukrajina koja ovu ikonu potražuje kao dio svog kulturnog blaga. Regionalno, ovaj događaj čiji je glavni akter predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poslužio je za ismijavanje samih aktera, ali i cijele zemlje čiji je kredibilitet i ugled dodatno urušen, kazao je Šarović.

On smatra da afera “Ikona” ozbiljno prijeti da dodatno ugrozi, kako navodi, krhku vlast u BiH, a nije isključeno i da se povede i tužilačka istraga. Prema njegovim riječima, neki bi žarko željeli da se slučaj zataška i padne kao i mnogi drugi u zaborav.

– Sve to baca mračnu sjenu na cjelokupnu vlast u Republici Srpskoj i srozava već narušeni ugled i kredibilitet prije svega člana Predsjedništva BiH iz RS-a, dodao je Šarović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Političarka iz Mostara koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije”

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar kazala je za N1 kako nije “ni Komšićeva ni Čovićeva...

Možda vas zanima i ovo