Nedjelja, 17 listopada, 2021

Šarović o Dodikovim tvrdnjama za nedolazak na sjednicu PSPSBiH: Ne može niko govoriti u ime nas

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Upozorio je da šteta svake vrste po interese Republike Srpske i njenih građana, ukoliko se ne nađe odgovarajuće rješenje, može biti ogromna.

Ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske oko neučestvovanja na sutrašnjem zajedanju PS BiH tako da niko nije ovlašten da govori u ime svih parlamentarnih stranka i njenih klubova, pa ni u ime SDS koji će se i u ovoj situaciji ponašati principijelno.

Kazao je ovo predsjednik SDS Mirko Šarović komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da niko od Srba 20. septembra neće ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

– Pametno bi bilo da se o ovoj delikatnoj situaciji oko sutrašnjeg zasjedanja, razgovaralo u okviru parlamentarnih stranaka i klubova i tražilo zajedničko i najbolje rješenje jer na dnevnom redu su plate za više od 7 000 državnih službenika i uposlenika koji rade u zajedničkim institucijama i koji primaju plate i naknade iz Budžeta institucija BiH, ali takvog razgovora nije bilo – naveo je Šarović.

Upozorio je da šteta svake vrste po interese Republike Srpske i njenih građana, ukoliko se ne nađe odgovarajuće rješenje, može biti ogromna.

– Rješenja koja se državnim službenicima i uposlenicima posljednjih dana nude od pojedinaca ali ne i institucija su parcijalna i nedovoljno utemeljena – kazao je Šarović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Sarajevu osvanuli plakati sa natpisom ‘I ti si potreban za odbranu BiH’

Plakati su urađeni po uzoru na one koje je pravila vojska SAD s ‘Uncle Samom’. Najnovije tenzije koje prave vladjuće...

Možda vas zanima i ovo