Subota, 4 prosinca, 2021

Šarović: Opasno je raspakivati Dejtonski sporazum, sadašnji okvir je dovoljan, bez obzira što su neke nadležnosti prenesene na BiH

Nemojte propustiti

Govoreći o poštivanju Dejtonskog sporazuma, Mirko Šarović smatra da bi Republika Srpska trebala uvijek čuvati i poštovati ono što je potpisano u Dejtonu, bez obzira na trenutne izazove i probleme.

Mirko Šarović, lider Srpske demokratske stranke (SDS), izjavio je danas da je potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma okončan rat u BiH, a da je Republika Srpska međunarodno verifikovana.

Prema njegovom mišljenju, autonomija koju je Republika Srpska stekla Dejtonom sasvim je dovoljna.

– RS i autonomija koju smo stekli Dejtonom dovoljan je okvir za naš narod u ovom trenutku, bez obzira što su sada neke od nadležnosti prenesene na nivo BiH, rekao je Šarović.

Govoreći o poštivanju Dejtonskog sporazuma, Šarović smatra da bi Republika Srpska trebala uvijek čuvati i poštovati ono što je potpisano u Dejtonu, bez obzira na trenutne izazove i probleme.

– Igrati se sa nekim drugim dejtonima i nekim raspakivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma previše je opasno jer, vjerujem, da nam nikada ne bi dali koliko smo dobili Dejtonskim sporazumom, kazao je on.

Šarović se, tokom svojih izjava, dotakao i 26. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Rekao je kako su mu na taj dan osjećaji podijeljeni, jer je u momentima potpisivanja Dejtona bio na Grbavici koja je prema njegovim riječima “izgubljena u Dejtonu”, ali je sa druge strane sretan jer je tim sporazumom okončan rat.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo