Četvrtak, 23 rujna, 2021

Šarović tvrdi: Dodikova izjava je izrazito opasna! To je raskrsnica i tačka u kojoj u potpunosti razilazimo i u tu avanturu nikada nećemo ići

Nemojte propustiti

“Razgovarati možemo jedino oko najboljeg odgovora na nametnutu Inzkovu odluku ali oko raspakivanja Dejtona nikako ne možemo jer je to potpuno neprihvatljiva opcija za Republiku Srpsku”, kazao je Šarović.

Izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nakon zajedničkog sastanka sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, da Dejtonski mirovni sporazum praktično ne postoji i da je potreban “novi dogovor” je netačna ali i izrazito opasna, istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Plasiranje ove izjave sada, u ovom trenutku, kaže Šarović “nije slučajno i predstavlja jednu od najvećih prijetnji po Republiku Srpsku”.

“Najava novog dogovora znači i najavu Dejtona 2 što je direktno igranje sa sudbinom Republike Srpske!”, naglasio je predsjednik SDS-a.

Šarović je istakao da je “to raskrsnica i tačka u kojoj se sa Dodikom u potpunosti razilazimo i u tu avanturu i neizvjesnost nikada nećemo ići”.

“Razgovarati možemo jedino oko najboljeg odgovora na nametnutu Inzkovu odluku ali oko raspakivanja Dejtona nikako ne možemo jer je to potpuno neprihvatljiva opcija za Republiku Srpsku”, kazao je Šarović.

On je ponovio da je “najgora moguća stvar u koju Republika Srpska može biti uvučena, uz to i uz nepotrebno Dodikovo pozivanje da se u posredovanje uključi Turska, je taj nekakav fantomski novi dogovor ili novi mirovni sporazum za BiH, gdje je od gotovog pravimo veresiju i bacamo sve do sada stečeno”.

“Da li je upravo zbog ove najave i avanture u koju se upušta član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i išao u Sarajevo na sastanak?! Sada izgleda da je to bila namjera ali za SDS ovakav put je potpuno neprihvatljiv”, zaključio je Šarović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo