Četvrtak, 6 svibnja, 2021

Šarović uputio čestitku čovjeku kojem se sudi za učestvovanju u izvršenju genocida u Srebrenici: “Onima koji su ugradili živote u temelje RS, neka je vječna slava”

Nemojte propustiti

Sredinom prošle godine počelo je suđenje Milomiru Savčiću koji se tereti da je u svojstvu komandanta pomagao u vršenju genocida u Srebrenici u julu 1995. godine

„Predsjedniku Boračke organizacije Milomiru Savčiću i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka“, poručio je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

„Onima koji su ugradili živote u temelje Republike Srpske, neka je vječna slava i hvala!

Sve šta su borci dali za stvaranje i očuvanje Republike Srpske obavezuje nas da je čuvamo, jačamo i učinimo dostojnim i srećnim mjestom za život. Oni su nam dali pravo na život i slobodu ali su nas i zadužili da je gradimo, borimo se za njen opstanak ali i stvaramo razloge za ostanak naših porodica na ovim prostorima. Posebnu brigu i mnogo veće dostojanstvo zaslužuju demobilisani borci, ratni vojni invalidi i porodice poginulih kojima institucije sistema moraju dati mnogo više, omogućiti im ostvarivanje zasluženih prava i mnogo bolje životne uslove “, ističe se u čestitci Sarovića.

Podsjećamo, sredinom prošle godine počelo je suđenje Milomiru Savčiću koji se tereti da je u svojstvu komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu Vojske Republike Srpske (VRS) pomagao u vršenju genocida u Srebrenici u julu 1995. godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo