Utorak, 22 lipnja, 2021

Satirični portal kao relevantan izvor u udžbeniku u Srbiji

Nemojte propustiti

Njuz.net je već prepoznatljiv satirični portal koji u formi vijesti obrađuje događaje i ljude. Do sada se u nekoliko navrata dešavalo da relevantni mediji “nasjednu” na tekstove Njuz neta. Svakako da je najpoznatiji slučaj Srbina koji je u Egiptu ubio ajkulu koja je napadala turiste tako što je pijan skočio na nju.

udzbenik njuzMeđutim, sada se to desilo jednoj akademskoj instituciji.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija 302. strane iz udžbenika Direktni marketng Ekonomskog fakulteta u Kragujevu, autora docenta dr Milana Kocića, piše B92.

U udžbeniku za predmet Direktni marketing, koji drži docent Kocić, u poglavlju “Uticaj društvenih mreža na produktivnost zaposlenih” (sudeći po fotografijama, studentima je naglašeno da je to 75. ispitno pitanje) citiran je dio teksta “Kompanija Facebook zabranila svojim zaposlenima korištenje Facebooka na poslu”, a Njuz.net je u fusnoti naveden kao relevantan izvor.

U udžbeniku doslovno piše: “Pored mnogih primjera, možda je sve najviše zaprepastila odluka vlasnika kompanije Facebook da, krajem 2011. godine, zabrani posjećivanje ove društvene mreže u toku radnog vremena.”

Naravno, u pitanju je izmišljena vijest pomenutog satiričnog portala.

Docent Milan Kocić potvrdio je za B92 da je on autor udžbenika “Direktni marketing“ ali nije želio da bilo šta komentariše niti da odgovori na pitanje kako se desilo da u svojoj knjizi, kao relevantan naučni izvor, koristi jedan satirični portal.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo