Subota, 9 prosinca, 2023

Sattler uputio oštru poruku bh. parlamentarcima: Tražite kandidatski status, a istovremeno je oboreno nekoliko reformskih zakona

Preporučeno

– Još jedan dan propuštenih prilika, napisao je Sattler na Twitteru.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na jučerašnjem zasjedanju uputio je zahtjev Evropskoj komisiji za ubrzanu dodjelu kandidatskog statusa BiH. Istovremeno, nije usvojen prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa, koji predstavlja jedan od 14 prioriteta koje je Evropska komisija postavila pred BiH kao uslov za dodjelu kandidatskog statusa.

Upravo se čita:  Kako penzioneri izlaze na kraj sa svakodnevnim poskupljenjima?

Svoj osvrt na jučerašnje sjednice domova naroda PSBiH i Parlamenta FBiH dao je i šef Delegacije EU u našoj zemlji Johann Sattler.

– Jučer je bio razočaravajući dan u bh. parlamentima. Upućen je zahtjev evropskoj komisiji za dodjelu kandidatskog statusa, a istovremeno je oboreno nekoliko reformskih zakona. Odbijeno je pridruživanje EU u izricanju mjera protiv Rusije. Zakon o zabrani pušenja je usvojen tako da se ne može primjenjivati.Još jedan dan propuštenih prilika, napisao je Sattler na Twitteru.

Upravo se čita:  Konačno kreirana lista građana koji će dobiti pomoć EU

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo