Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Sattler uputio oštru poruku bh. parlamentarcima: Tražite kandidatski status, a istovremeno je oboreno nekoliko reformskih zakona

Nemojte propustiti

– Još jedan dan propuštenih prilika, napisao je Sattler na Twitteru.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na jučerašnjem zasjedanju uputio je zahtjev Evropskoj komisiji za ubrzanu dodjelu kandidatskog statusa BiH. Istovremeno, nije usvojen prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa, koji predstavlja jedan od 14 prioriteta koje je Evropska komisija postavila pred BiH kao uslov za dodjelu kandidatskog statusa.

Svoj osvrt na jučerašnje sjednice domova naroda PSBiH i Parlamenta FBiH dao je i šef Delegacije EU u našoj zemlji Johann Sattler.

– Jučer je bio razočaravajući dan u bh. parlamentima. Upućen je zahtjev evropskoj komisiji za dodjelu kandidatskog statusa, a istovremeno je oboreno nekoliko reformskih zakona. Odbijeno je pridruživanje EU u izricanju mjera protiv Rusije. Zakon o zabrani pušenja je usvojen tako da se ne može primjenjivati.Još jedan dan propuštenih prilika, napisao je Sattler na Twitteru.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Optužena tri policajca MUP KS, za nanošenje povreda i izazivanje smrti Adnana Hadžagića

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila salušanje 25 svjedoka, 10 vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza. Kantonalni...

Možda vas zanima i ovo