Četvrtak, 23 rujna, 2021

Saudijska Arabija ukida zabrane: Građani BiH uskoro bi mogli na umru, ali pod posebnim uslovima!

Nemojte propustiti

Strancima će ulazak u Saudijsku Arabiju radi hodočašća umre bti dozvoljen početkom novembra.

Vlasti Saudijske Arabije najavile su postepeno ukidanje zabrane hodočašća umre koja je uvedena prije pola godine zbog pandemije. Tako e početkom novembra, u zavisnosti od epidemiološke situacije, građani Bosne i Hercegovine bi mogli ponovo putovati na umru.

Pozivajući se na izjave zvaničnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Saudijska novinska agencija (SPA) javlja da će Masjid al-Haram u Meki od 4. oktobra moći posjećivati državljani Saudijske Arabije i stranci nastanjeni u toj zemlji i to u 30 posto kapaciteta kompleksa, odnosno oko 6.000 posjetilaca dnevno.

Isti izvor javlja da će od 18. oktobra biti dozvoljeno da 15.000 ljudi dnevno posjećuje i Poslanikovu džamiju u Medini. I to odobrenje se odnosi na stanvnike Saudijske Arabije.

Strancima će ulazak u Saudijsku Arabiju radi hodočašća umre bti dozvoljen početkom novembra.

Za tada je najavljeno i odobrenje posjeta tim svetim mjestima u njihovom punom kapacitetu i uz poštivanje epidemioloških preporuka.

U početku će dozvolu za umru imati stranci iz zemalja koje nisu na listi rizičnih kada je u pitanju pandemija COVID-19.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

BHRT prekinuo prijenos Komšićevog obraćanja u UN-u, evo šta su poručili gledaocima

Nažalost, BHRT nema pristup drugom kanalu AP na kojem je nastavljen prijenos govora predsjedvajućeg Komšića i zbog toga nismo...

Možda vas zanima i ovo