Subota, 1 travnja, 2023

Sava izbacila tijelo nepoznate ženske osobe

Nemojte propustiti

Rijeka Sava je kod Domaljevca izbacila tijelo nepoznate ženske osobe, saopštili su jučer zvanični policijski izvori.

“Oko 13.00 sati nas je nazvala nepoznata osoba i prijavila da je u rijeci Savi u Domaljevcu, nedaleko od bivše skele koja je povezivala Domaljevac i Hrvatsku, uočila tijelo ženske osobe. Odmah smo uputili policiju i tokom prve smjene policajci nisu uspjeli pronaći tijelo. Tek u popodnevnim satima jedan od policajaca je detaljnim pregledom desne obale rijeke Save, na lokaciji Njivica, uzvodno od bivše skele uspio pronaći leš”, rekao je policijski izvor.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Kantonalnog MUP-a iz Orašja uradili su uviđaj zajedno sa mrtvozornikom, a tijelo je po naredbi dežurnog tužioca prevezeno na patološko odjeljenje Kantonalne bolnice gdje će biti obavljena obdukcija.

Prema nezvaničnim informacijama, tijelo je bilo u vodi duže vrijeme i na njemu su vidljivi tragova raspadanja.

Potvrđeno je da su u toku razmjene informacija sa policijama drugih područja koje eventualno tragaju za nestalom ženskom osobom, mada nije isključeno da je tijelo rijeka donijela i sa područja susjedne Hrvatske.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo