Petak, 17 rujna, 2021

Savez za promjene: Dodik formira horde smrti i šalje lošu sliku o Republici Srpskoj

Nemojte propustiti

Funkcioneri Saveza za promjene u institucijama BiH održali su danas sastanak u prostorijama Skupštine grada Istočno Sarajevo nakon kojeg su se obratili javnosti.

Ministar sigurnosti Dragan Mektić komentarišući navode predsjednika RS-a o nalogu za hapšenje koji je Savez navodno uputio državnim organima Srbije kazao je da je Dodik napravio tu konstrukciju, kako bi se pokazalo da Savez navodno dira u RS.

Taj zahtjev Srbiji, kaže, upućen je s ciljem provjere “sumnjivih finansijskih transakcija” predsjednika RS-a, jer je, pojašnjava Mektić, Dodik uplatio iznos od 750.000 eura na račun u Komercijalnoj banci u Beogradu, a nema dokaza o prijeklu tog novca.

Tvrdnje Dodika da je postojao zahtjev za njegovim hapšenjem, Mektić je nazvao neistinitim.

“Milion i po maraka prebacio iz Bijeljine u Srbiju i mi smo po zakonu bili prinuđeni da to provjerimo a on je napravio konstrukciju da diramo u Republiku Srpsku”, kazao je ministar Mektić.

Aleksandra Pandurević zastupnica SDS-a kazala je da to što radi Dodik ima veze s tim da nema odgovor ni na jedno drugo pitanje.

“Da se ne bi pričalo o srpskoj nečasti zbog koje smo došli na tapet, da ne bi pričalo o propasti robnih rezervi, o onom sto je radilo Pravobranilaštvo RS-a, brojim kriminalnim aferama, zato izmišlja laži i mi trebamo da se branimo o od njegovih laži”, rekla je.

Naglasila je kako je sramno što je ljude koji su danas organizovali konferenciju za novinare nazvao “poturicama” podsjetivši kako su se Borislav Bojić i Dragan Mektić borili u ratu, da je NATO hapsio Mirka Šarovića, te da je njena majka provela 44 mjeseca u Silosu, a da se Dodik za to vrijeme krio i odbio da potpiše peticiju da se brani sa slobode.

Ministar Mektić je poručio predsjedniku RS-a da mu neće sjahati sa grbače dok on ne sjaše sa grbače naroda. Naveo je da Dodik laže jer ne smije da priča o ekonomiji i zapošljavanju te kandžiji sa kojom tjera omladinu iz RS-a.

“Uništio ekonomiju i formira horde smrti a djeca sirotinje više neće ići u rat”, poručio je Mektić, prenose Vijesti.ba.

Ministar Šarović je kazao da su u laži kratke noge i da je najveća šteta što one dolaze od predsjednika RS-a.

“Ne moramo biti u istoj stranici i da djelimo iste ideje ali ne očekujemo od prvog čovjeka RS-a da širi govor mržnje i da nas dijeli, sije strah u RS-u i priziva rat”, kazao je.

Ovako moramo da se stidimo predsjednika koji šalje lošu sliku o Republici Srpskoj, dodao je Šarović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo