Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Savez za promjene najavljuje formiranje nove skupštinske većine u RS-u

Nemojte propustiti

Vrijeme je da se krene u formiranje nove skupštinske većine koja će dovesti do suštinskih promjena u Republici Srpskoj – kazali su danas lideri Saveza za promjene, Mladen Bosić (SDS), Mladen Ivanić (PDP), te Dragan Čavić (NDP).

Bosić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci naglasio da RS treba novu odgovornu vlast, koja će se, između ostalog, boriti protiv korupcije i kriminala.

– Smatramo da postoji više nego dovoljan prostor za formiranje nove skupštinske većine u RS-u – rekao je Bosić ističući da su na ovom sastanku dogovorene i aktivnosti na tom planu.

Razgovorima je prisustvovao i potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić, koji je ranije potvrdio da vodi razgovore o formiranju nove skupštinske većine u RS-u i da bi prihvatio mjesto premijera.

– Izvjesno je i da je broj onih koji su zainteresovani za sređivanje stanja u RS-u sve veći – rekao je Bosić i naveo da će biti jasno koliko ko ima sigurnih poslanika za većinu nakon što se bude izjašnjavalo o navodnoj kupovini poslanika u RS-u.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je potvrdio da su dali podršku inicijativi Napredne Srpske da se istraži afera „kupovine poslanika u RS-u“ da bi se provjerili ti navodi.

Stranka Saveza za promjene pokrenut će, kaže, inicijativu za posebnu sjednicu Narodne skupštine da bi se o toj temi raspravili te svoj izvještaj podnijeli i nadležni u Specijalnom tužilaštvu RS-a.

Ivanić dodaje ostaje da se vidi da li će vlast u RS-u prihvatiti da se to pitanje istraži i time će pokazati koliko je većina u RS-u stabilna.

Naglasio je i da treba doći do promjena u RS-u te da će i posebni timovi raditi na tome.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić ističe da je davno bilo vrijeme da „režim padne“ te da je stanje u RS-u takvo da mora doći do promjena.

Naveo je da će biti pripremljene i neophodne politike za izlaz RS-a iz teške situacije.

Podsjetio je i da je još ranije podnio prijavu protiv premijerke RS-a Željke Cvijanović zbog afere „snimak“ na kojoj se navodno čuje kupovina poslanika, ali do danas ništa nije urađeno da se to istraži.

Savez za promjene traži i da se RS-u izruči Milo Radišić, vlasnik firme „Grand trade“ iz Banje Luke koji je osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija akcijama „Medicinske elektronike“, ali je pobjegao u Srbiju.

Sastanku su prisustvovali i poslanici stranke Napredna Srpska, Adam Šukalo i Goran Đorđić, koji su ranije podržavali aktuelnu vladajuću većinu u RS-u, predvođenu SNSD-om.

Šukalo sada ističe da njegova stranka insistira da se nakon šest mjeseci moraju iznijeti detalji istrage o navodnoj kupovini poslanika u RS-u te da će o spremnosti za to zavisiti i njihovo dalje djelovanje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Djevojčica (4) se iskrala iz kuće i otišla se igrati, njeno tijelo u autu pronašla majka…

Kao i svakog dana, pišu Novosti, djevojčica je u to vrijeme odlazila u kuću babe i djede, koja je...

Možda vas zanima i ovo