Srijeda, 16 lipnja, 2021

Savjeti uz koje ćete stvarno smršavjeti

Nemojte propustiti

Prosječni Francuz potroši na dnevni unos hrane gotovo 100 minuta dnevno, dok Amerikanac na objede potroši samo 60 minuta.

Neki stručnjaci smatraju da je ovo jedan od razloga zašto je u Francuskoj manje pretilih nego u SAD-u. Koji još faktori utječu na mršavljenje?

Ako već jedete zdravije obroke i vježbate, ali unatoč tome još uvijek ne možete skinuti pet kilograma viška razmislite o sljedeća tri savjeta.

mrsanje1. Pijte samo vodu

Izbacite napitke kao što su voćni sokovi, gazirani napici i alkohol. Studije pokazuju da ćete ako pijete samo vodu unijeti u prosjeku 1.500 kalorija tjedno manje tj. smanjit ćete unos kalorija za otprilike 6.000 u mjesec dana.

2. Koristite osjet mirisa

Prema mišljenju stručnjaka iz Smell and Taste Treatment and Research Foundation u Chicagu, mirisanje hrane može imati isti učinak na vaš mozak kao da ste je konzumirali. Osim toga mirisanje zdravih namirnica kao što su jabuke ili banana može pomoći u kontroliranju apetita.

3. Zapisujte što jedete

Ljudi obično brzo zaborave što su sve pojeli tijekom dana. Ali pratite li svoj kalorijski unos možete brže smršavjeti. Vođenje bilješki pomaže da se u prosjeku pojede petnaest posto manje kalorija.

(Net.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo