Subota, 21 svibnja, 2022

Savjetnik Zelenskog otkriva kada će završiti rat u Ukrajini: Trenutno smo na prekretnici, postoje dva izlaza iz ove situacije

Nemojte propustiti

Arestovič ističe da su trenutno na prekretnici, odnosno da postoje dva izlaza iz ove situacije.

Savjetnik iz kabineta ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič tvrdi kako zna kada će biti gotov rat u Ukrajini i zašto.

On navodi da će sukobi završiti do maja, a kao glavni razlog tome bit će nedostatak resursa za Ruse za nastavak agresije.

Arestovič navodi da će točan trenutak ovisiti o tome koliko je sredstava Kremlj spreman posvetiti vojnoj kampanji.

– Mislim da bismo najkasnije u maju, početkom maja, trebali imati mirovni sporazum, možda puno ranije, vidjet ćemo, govorim o najnovijim mogućim datumima, rekao je Arestovič.

Arestovič dodaje da su trenutno na prekretnici, odnosno da postoje dva izlaza iz ove situacije.

– Ili će doći do mirovnog sporazuma vrlo brzo, u roku od tjedan-dva, s povlačenjem trupa i svega, ili će se pokušati okupiti neki, recimo, Sirijci za drugi krug i, kad i njih sameljemo, dogovor bi bio do sredine aprila ili krajem aprila. Potpuno ludi scenarij mogao bi uključivati i da Rusija šalje svježe ročnike nakon mjesec dana obuke, rekao je.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH jeftinija zbog uvoza iz Turske

Direktor klanice peradi "Perutnina Ptuj" iz Poveliča kod Srpca Velibor Popović naglasio je da će, ukoliko dođe do sniženja...

Možda vas zanima i ovo