Utorak, 5 prosinca, 2023

Savjetnik Zelenskog otkriva kada će završiti rat u Ukrajini: Trenutno smo na prekretnici, postoje dva izlaza iz ove situacije

Preporučeno

Arestovič ističe da su trenutno na prekretnici, odnosno da postoje dva izlaza iz ove situacije.

Savjetnik iz kabineta ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič tvrdi kako zna kada će biti gotov rat u Ukrajini i zašto.

On navodi da će sukobi završiti do maja, a kao glavni razlog tome bit će nedostatak resursa za Ruse za nastavak agresije.

Upravo se čita:  Bosanca zaustavili pri polijetanju iz Memingena, kaznili ga zbog jednog pravila

Arestovič navodi da će točan trenutak ovisiti o tome koliko je sredstava Kremlj spreman posvetiti vojnoj kampanji.

– Mislim da bismo najkasnije u maju, početkom maja, trebali imati mirovni sporazum, možda puno ranije, vidjet ćemo, govorim o najnovijim mogućim datumima, rekao je Arestovič.

Arestovič dodaje da su trenutno na prekretnici, odnosno da postoje dva izlaza iz ove situacije.

Upravo se čita:  Haos u Minhenu i okolini: Snijeg napravio pometnju, otkazani svi letovi

– Ili će doći do mirovnog sporazuma vrlo brzo, u roku od tjedan-dva, s povlačenjem trupa i svega, ili će se pokušati okupiti neki, recimo, Sirijci za drugi krug i, kad i njih sameljemo, dogovor bi bio do sredine aprila ili krajem aprila. Potpuno ludi scenarij mogao bi uključivati i da Rusija šalje svježe ročnike nakon mjesec dana obuke, rekao je.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo