Petak, 25 lipnja, 2021

Saznajte kakve su cijene u Neumu

Nemojte propustiti

Otkako je Hrvatska 1. jula ove godine ušla u Evropsku uniju, državljani BiH bez biometrijskog pasoša, osim ako nisu odlučili godišnji odmor provesti na crnogorskom primorju, imali su još jednu ‘bližu’ opciju – ljetovati u Neumu.

Iako su cijene generalno mnogo niže nego u Hrvatskoj, smještaj je tek neznatno jeftiniji. Tako ćete studio apartman za dvije osobe, doduše s balkonom i pogledom na more, platiti od 30 do 40 eura za noć.

Put do Neuma u međuvremenu se pretvorio u pravu dramu za sve bez odgovarajućeg pasoša.

Naime, jedini put je preko Svitave – krivudave ‘kozje staze’, kako neki opisuju asfaltiran, ali uzak seoski put dug 50-ak kilometara, na kojem se dva automobila teško mogu mimoići i koji nije za one sa slabijim želucem.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Cijene su skoro pa iste kao i u Sarajevu – znači nešto više nego u ostatku BiH, ali puno niže nego u Hrvatskoj. Tako ćete kafu u Neumu platiti od 1,5 do 2,5 KM, zavisi od lokacije, Coca-Colu i točeno pivo od pola litra u kafiću su 1,5 KM do dvije, pizza margarita se može pojesti za sedam KM, mala porcija ćevapa je tri, a velika šest KM.

Cijene voća i povrća, takođe, vrlo su slične onim u ostatku Bosne i Hercegovine.

Kad je riječ o rekvizitima za plažu – iznajmljivanje ležaljke i suncobrana je po pet KM po danu.

(Depo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pezić u žiži javnosti zbog istupa na Facebooku: Vjernici ne trebaju ići na svadbu gdje se služi alkohol, sluša muzika, muškarci i žene sjede...

Ovih dana Elvedin Pezić je žiži javnosti zbog istupa na svojoj Facebook stranici, a koja se odnosi na žene. Elvedin...

Možda vas zanima i ovo