Petak, 25 lipnja, 2021

Saznajte sve o luksuznom vozu Kim Jong Una: Sastoji se od 21 vagona, izgrađen je od posebnog materijala

Nemojte propustiti

Kad Kim Jong putuje ovim vozom, sve ostale šine se isključuju iz prometa i željeznički promet staje dok ne prođe njegov voz.

U vlasništvu porodice Jong Un nalazi se i poseban armirani vlak koji može putovati najvećom brzinom od tek 60 km/h zbog toga što je izgrađen od posebnog materijala otpornog na metke.

Vlak se sastoji od 21 vagona, zelene je boje, a cijelom dužinom voza proteže se žuta linija.

Jedan od rijetkih vagona čije su snimke dospjele u javnost pokazuje da se u njemu nalaze fotelje ružičaste boje, mnoštvo MacBookova, a što se tiče hrane, ne smije nedostajati švicarskog sira, šampanjca Crystal i konjaka Hennessy.

Svaki vagon ima rampu na kojoj se nalazi crveni tepih za slučaj da preko njega prelazi sam Kim Jong Un, iako on koristi samo nekoliko vagona.

Kad Kim Jong putuje ovim vozom, sve ostale šine se isključuju iz prometa i željeznički promet staje dok ne prođe njegov voz.

Sve su to mjere opreza: Nikako se ne smije desiti da mu netko prepriječi put.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo