Utorak, 7 veljače, 2023

Schmidt se zabavljao u Kiseljaku u društvu HDZ-ovke i pod zastavom tzv. Herceg- Bosne

Nemojte propustiti

Tu je bila i Lidija Bradara, koju HDZ želi postaviti na funkciju predsjednice Federacije Bosne i Hercegovine, a na jednom zidu bila je istaknuta zastava tzv. Herceg – Bosne.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt u posljednje vrijeme rijetko se pojavljuje u javnosti, ali je večeras skoknuo do Kiseljaka.

Kako piše kiseljak.info, njemački političar se družio s kiseljačkim načelnikom Mladenom Mišurićem – Ramljakom (HDZ) i najbližim saradnicima. Tu je bila i Lidija Bradara, koju HDZ želi postaviti na funkciju predsjednice Federacije Bosne i Hercegovine, a na jednom zidu bila je istaknuta zastava tzv. Herceg – Bosne.

Povod je bio Advent u ovom bh. gradu, a možda su se Schmidt i Bradara dotakli i visoke politike. Nakon što je nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH koje idu u korist HDZ-u, čini se da je Schmidt postao rado viđen gost na njihovim proslavama.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik sa dignuta tri prsta ispratio spasioce iz RS-a za Tursku: Imao je i poruku za Erdogana

- Odlazak naših spasilaca je znak pažnje i solidarnosti s turskim narodom. Još jednom izjavljujem saučešće porodicama stradalih i...

Možda vas zanima i ovo