Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

SDA o pregovorima u Neumu: Predsjednik odlučan u zaustavljanju dezintegracije države

Nemojte propustiti

KO SDA Sarajevo je uputio kritiku Našoj stranci odnosno njenom predsjedniku.

KO SDA Sarajevo oglasio se saopćenjem za javnost povodom održavanja pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH u Neumu.

Kako navode iz KO SDA Sarajevo, lider ove stranke Bakir Izetbegović akter je najdramatičnijih događanja u savremenoj historiji BiH.

– SDA je nosivi stub bh. demokratske tradicije, a njen lider Bakir Izetbegović neposredni je akter najdramatičnijih događanja u savremenoj historiji naše domovine. Vjerujemo da to raritetno političko iskustvo pomaže u razumijevanju svih specifičnosti bh. političke zbilje, te da predsjednik Izetbegović vodi iskren i dobronamjeran dijalog, ističe se.

Poručuju kako su SDA i Izetbegović odlučni u zaustavljanju dezintegracije države.

– To nije interes samo Bošnjaka, već svih dobronamjernih građana Bosne i Hercegovine. SDA i njen predsjednik su odlučni u zaustavljanju daljnje dezintegracije države i spriječavanju njene institucionalne blokade. Taj cilj je nepromjenjiv, nema nikakve skrivene namjere i nije uperen ni prema kojem narodu u BiH. Tom cilju streme i naši međunarodni prijatelji, saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

U zaključku svog obraćanja, KO SDA Sarajevo je uputio kritiku Našoj stranci odnosno njenom predsjedniku.

– Dok se u prisustvu američkih i evropskih posrednika vode iscrpni pregovori o budućem uređenju BiH, predsjednik Naše stranke vrijeme provodi na skijanju. Bosna i Hercegovina ostaje glavni sadržaj političkog programa Stranke demokratske akcije, a predsjednik Bakir Izetbegović vjeran eksponent njene težnje za funkcionalnom i integrisanom evropskom državom, zemljom slobodnih i ravnopravnih ljudi. Iza njegovih odluka čvrsto stoji cjelokupno rukovodstvo KO SDA Sarajevo, članstvo i simpatizeri, ali i sve iskrene bh. patriote, zaključeno je.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nešić nezadovoljan Dodikovom pomoći od 100 KM narodu, smatra da je, kao Vučić, trebao dati 200

Milorad Dodik je jučer najavio da će mladi, penzioneri i borci u Republici Srpskoj dobiti jednokratnu novčanu pomoć u...

Možda vas zanima i ovo