Subota, 4 prosinca, 2021

SDA ponovo traži puštanje Fadila Novalića na slobodu

Nemojte propustiti

SDA poziva ove institucije da se premijer Federacije Fadil Novalić odmah pusti na slobodu i da mu se omogući normalno obavljanje dužnosti

Kolegij SDA vanredno je zasijedao u Sarajevu, a kako se navodi u saopćenju, sastanak je održan zbog zadržavanja Fadila Novalića, premijera FBiH, u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

“Sasvim je očigledno da je postupak protiv premijera Federacije Fadila Novalića politički motiviran”, poručili su u saopštenju iz SDA, kazavši i to da SDA podržava borbu institucija BiH protiv korupcije.

“Kolegij SDA poziva SIPA-u, Tužilaštvo BiH i Sud BiH da postupaju odgovorno i isključivo na osnovu Ustava i zakona, jer posljedice političke instrumentalizacije mogu biti pogubne za funkcioniranje Federacije BiH i za sve njene građane”, saopćeno je.

SDA poziva ove institucije da se premijer Federacije Fadil Novalić odmah pusti na slobodu i da mu se omogući normalno obavljanje premijerske dužnosti – saopćeno je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo