Subota, 17 travnja, 2021

SDA poručila ruskom ambasadoru: O sudbini BiH odlučuju njeni građani i institucije! I niko drugi!

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Saopćenje Ambasade Ruske Federacije u kojem se dovodi u pitanje NATO put Bosne i Hercegovine predstavlja ponovno neprimjereno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, ističu iz SDA.

Ova reakcija SDA uslijedila je nakon jučerašnjeg saopćenja Ruske Ambasade u kojem je, između ostalog, navedeno da će, “ako Bosna i Hercegovina poduzme korake prema priključivanju u NATO savez, Rusija morati da reaguje. Moskva bi ovaj čin smatrala neprijateljskim…”

– Stav Ruske Federacije da praktično zbližavanje BiH sa NATO-om predstavlja neprijateljski čin prema Rusiji je neutemeljen i izraz je želje da se našoj državi ukine pravo da samostalno vodi svoju vanjsku i odbrambenu politiku.

Parlamentarna skupština BiH je 2006. godine konsenzusom donijela Zakon o odbrani, kojim je trasirala svoj NATO put, te kasnije i niz drugih odluka i strategija kojim je potvrdila svoje opredjeljenje ka članstvu u NATO-u.

O svim pitanjima vezanim za sudbinu i budućnost Bosne i Hercegovine odlučivat će njene institucije i građani. I niko drugi, stoji u saopćenju SDA.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo