Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

SDA: Ratni ciljevi koje zagovara Milanović su presuđeni kao UZP

Nemojte propustiti

“Milanović bi morao biti svjestan da zagovaranje ratnih ciljeva oživljavanjem tzv. “Hrvatske Republike Herceg Bosne”, može imati nesagledive posljedice”, poručili su

SDA navodi da bi Milanović morao imati na umu da su ratni ciljevi koje zagovara presuđeni u Hagu kao UZP…

“Svakodnevne izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, kojima se flagrantno miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, s omalovažavanjem govori o njoj i vrijeđa Bošnjake, mogu samo odmoći prijeko potrebnom popravljanju odnosa između dvije zemlje i izazvati dodatne nepotrebne tenzije”, navode iz SDA.

Dodaju da su njegove najave o tome da “jesen neće biti mirna”, pa i huškanje Hrvata iz Bosne i Hercegovine da krenu u “osnivanje samouprave”, prijetnja stabilnosti i miru u cijeloj regiji.

“Milanović bi morao biti svjestan da zagovaranje ratnih ciljeva oživljavanjem tzv. “Hrvatske Republike Herceg Bosne”, može imati nesagledive posljedice.

Pokušaj kreiranja etnički čistog hrvatskog entiteta na tlu države Bosne i Hercegovine završio je presudom protiv kompletnog političkog i vojnog vrha tzv. “Herceg Bosne”, kao i dijela političkog i vojnog vrha Hrvatske za udruženi zločinački poduhvat.

Bilo bi neophodno da predsjednik Hrvatske pažljivo pročita presudu Haškog tribunala kojom su presuđeni Jadranko Prlić, Milivoj Petković, Bruno Stojić i drugi, da se suoči sa zločinima koji su počinjeni u ime ideje koju on trenutno zagovara”, poručuju iz SDA I dodaju:

“Od Milanovićevih istupa korist nema niko, osim možda njega i njegove lične kampanje. Štetu mogu imati svi, a ponajviše oni koje svojim izjavama ohrabruje da pokušaju ostvariti neostvarive ciljeve podjele Bosne i Hercegovine”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo