Srijeda, 4 listopada, 2023

SDA: Ratni ciljevi koje zagovara Milanović su presuđeni kao UZP

Preporučeno

“Milanović bi morao biti svjestan da zagovaranje ratnih ciljeva oživljavanjem tzv. “Hrvatske Republike Herceg Bosne”, može imati nesagledive posljedice”, poručili su

SDA navodi da bi Milanović morao imati na umu da su ratni ciljevi koje zagovara presuđeni u Hagu kao UZP…

“Svakodnevne izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, kojima se flagrantno miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, s omalovažavanjem govori o njoj i vrijeđa Bošnjake, mogu samo odmoći prijeko potrebnom popravljanju odnosa između dvije zemlje i izazvati dodatne nepotrebne tenzije”, navode iz SDA.

Upravo se čita:  Elmedin Konaković odgovorio Miloradu Dodiku

Dodaju da su njegove najave o tome da “jesen neće biti mirna”, pa i huškanje Hrvata iz Bosne i Hercegovine da krenu u “osnivanje samouprave”, prijetnja stabilnosti i miru u cijeloj regiji.

“Milanović bi morao biti svjestan da zagovaranje ratnih ciljeva oživljavanjem tzv. “Hrvatske Republike Herceg Bosne”, može imati nesagledive posljedice.

Pokušaj kreiranja etnički čistog hrvatskog entiteta na tlu države Bosne i Hercegovine završio je presudom protiv kompletnog političkog i vojnog vrha tzv. “Herceg Bosne”, kao i dijela političkog i vojnog vrha Hrvatske za udruženi zločinački poduhvat.

Upravo se čita:  Čampara o Dodiku i Čoviću: Postavljaju zahtjeve pred nas kao da smo maloumni. To neće proći, Trojka ne mora ni biti vlast

Bilo bi neophodno da predsjednik Hrvatske pažljivo pročita presudu Haškog tribunala kojom su presuđeni Jadranko Prlić, Milivoj Petković, Bruno Stojić i drugi, da se suoči sa zločinima koji su počinjeni u ime ideje koju on trenutno zagovara”, poručuju iz SDA I dodaju:

“Od Milanovićevih istupa korist nema niko, osim možda njega i njegove lične kampanje. Štetu mogu imati svi, a ponajviše oni koje svojim izjavama ohrabruje da pokušaju ostvariti neostvarive ciljeve podjele Bosne i Hercegovine”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo