Utorak, 7 veljače, 2023

SDP: Članovi Predsjedništva BiH pokazali visok stepen odgovornosti izborom Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara

Nemojte propustiti

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine iskazuje zadovoljstvo zbog odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine za davanje podrške mandataru za predsjedavajuću Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjani Krišto.

Stepen odgovornosti i efektivnosti dva člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine pokazao se iznimno bitnim za uspješnu saradnju i efikasan rad državnih institucija, a sve u interesu građana naše države.

Posebno ističemo pozitvnu i državničku ulogu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića na njegovom proaktivnom angažmanu na imenovanju buduće Predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da ćemo u najkraćem mogućem roku izvjesno imenovati Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, sve na osnovu jasnih programskih načela.

Posebno treba pohvaliti činjenicu da su glasanjem za ovo imenovanje dva člana Predsjedništva BiH omogućila ubrzani proces integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Napominjemo da je jedan od uslova za pristup fondovima EU, koje su pred našu državu stavili najviši dužnosnici EU, brzo formiranje vlasti na svim nivoima i hitan rad na realizaciji uslova za pristupanje EU.

Radi se o fondovima iz kojih će biti osigurana značajna sredstva za razvojne i socijalne programe od najvišeg državnog, ali i egzistencijalnog interesa građana Bosne i Hercegovine.

Denis Bećirović je svojim postupcima još jednom pokazao da državni interesi i interesi građana ne smiju biti predmet politikantskog prepucavanja ili blokada.

Posebno raduje i podrška naših međunarodnih prijatelja i saveznika Bosne i Hercegovine na euroatlantskom putu, procesu formiranja vlasti i transparentnosti kojom se svi učesnici dogovora vode. Uvjereni smo da se ovim činom otvara novo, pozitivno poglavlje u političkim odnosima, ali i ukupnom djelovanju političkih subjekata u interesu ljudi u Bosni i Hercegovini, bez kalkulacija i skrivenih motiva.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Muškarac koji je skočio sa Starog mosta u Mostaru je stranac koji je u Sarajevu hodao bos po snijegu

U apartmanu su pronađene njegove lične stvari, među kojima i pasoš, laptop te dva mobilna telefona. Muškarac koji je 31....

Možda vas zanima i ovo