Četvrtak, 25 travnja, 2024

SDP: Članovi Predsjedništva BiH pokazali visok stepen odgovornosti izborom Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara

Preporučeno

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine iskazuje zadovoljstvo zbog odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine za davanje podrške mandataru za predsjedavajuću Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjani Krišto.

Stepen odgovornosti i efektivnosti dva člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine pokazao se iznimno bitnim za uspješnu saradnju i efikasan rad državnih institucija, a sve u interesu građana naše države.

Posebno ističemo pozitvnu i državničku ulogu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića na njegovom proaktivnom angažmanu na imenovanju buduće Predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da ćemo u najkraćem mogućem roku izvjesno imenovati Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, sve na osnovu jasnih programskih načela.

Upravo se čita:  Vijeće ministara BiH usvojilo program rada: Prioritet refeorme na EU putu

Posebno treba pohvaliti činjenicu da su glasanjem za ovo imenovanje dva člana Predsjedništva BiH omogućila ubrzani proces integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Napominjemo da je jedan od uslova za pristup fondovima EU, koje su pred našu državu stavili najviši dužnosnici EU, brzo formiranje vlasti na svim nivoima i hitan rad na realizaciji uslova za pristupanje EU.

Upravo se čita:  Dodik iz Rusije poručuje: Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

Radi se o fondovima iz kojih će biti osigurana značajna sredstva za razvojne i socijalne programe od najvišeg državnog, ali i egzistencijalnog interesa građana Bosne i Hercegovine.

Denis Bećirović je svojim postupcima još jednom pokazao da državni interesi i interesi građana ne smiju biti predmet politikantskog prepucavanja ili blokada.

Posebno raduje i podrška naših međunarodnih prijatelja i saveznika Bosne i Hercegovine na euroatlantskom putu, procesu formiranja vlasti i transparentnosti kojom se svi učesnici dogovora vode. Uvjereni smo da se ovim činom otvara novo, pozitivno poglavlje u političkim odnosima, ali i ukupnom djelovanju političkih subjekata u interesu ljudi u Bosni i Hercegovini, bez kalkulacija i skrivenih motiva.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Milorad Dodik: Mi smo se već razišli

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, nastavlja svojim izjavama direktno ugrožavati ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. Dodik je nastavio...

Još vijesti za vas