Srijeda, 26 siječnja, 2022

SDP doživio potpuni fijasko

Nemojte propustiti

Iako najavljivana kao historijskla, vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, na kojoj je trebala biti donesena odluka o podnošenju zahtjeva Ustavnom sudu FBiH radi donošenja odluke o smjenjivanju predsjednika FBiH Živka Budimira, prekinuta je.

Foto: Sjednica Doma narodaPrekid sjednice zatražila je SDP-ovka Mira Ljubijankić, predsjedavajuća Kluba srpskog naroda, a kao razlog je navela početak mjeseca Ramazana.

Samo laicima nije jasno da početak mjeseca Ramazana nije pravi razlog odgađanja sjednice. Pravi razlog prekidanja sjednice je naime taj što nova parlamentarna većina, predvođena SDP-om, shvatila da neće imati dovoljno glasova za pokretanje smjene predsjednik FBIH Živka Budimira.

No današnja sjednica je na površinu izbacila i još jednu, mnogo važniju, od ranije poznatu činjenicu – da je SDP u cijeli proces rekonstrukcije vlasti krenuo kao grlom u jagode. Od početka se SDP služio raznim improvizacijama, pa je u proces rekonstrukcija počeo bez realnog i jasnog plana i strategije. Ovu tezu najbolje potkrijepljuje činjenica da SDP za ostavarivanje svojih namjera nema potrebne 2/3 delegata ni u jednom od domova federalnog Parlamenta.

Već dva mjeseca SDP državu, a pogotovo Federaciju BiH, drži u potpunoj blokadi i haosu zbog kojeg će najviše ipaštati građani.

Zato se cijela dvomjesečna akcija rakostrukcije s pravom može nazvati potpunim fijaskom Socijeldemokratske partije BiH.

 

(Bh-index/Vijesti.ba)

Više s weba

Izdvajamo

Austrijski “Heute”: Niko ne donosi više korone od Bosanaca

Dobra vijest je, piše Heute, što su se slučajevi zaraženih koronom među putnicima koji se vraćaju iz gotovo svih...

Možda vas zanima i ovo