Petak, 18 lipnja, 2021

SDP: Kabadahijama iz SDA se mora stati ukraj

Nemojte propustiti

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo najoštrije osuđuje fizički napad na novinara Žurnala od strane predsjednika SDA Novi Grad Sarajevo Huse Ćesira. 

–  Kabadahijsko i nasilničko ponašanje, upravo i najčešće zvaničnika SDA, nažalost, postala je naša svakodnevnica, isto kao i svaki put izostanak adekvatne reakcije iz ove stranke čime daju direktnu podršku svojim nasilnicima – poručuju iz SDP na početku reagiranja.

Zbog ove i sličnih pojava zastupnik SDP BiH Senaid Begić je u Parlamentu FBiH pokrenuo inicijativu da se napadi na novinare tretiraju kao napad na službeno lice.

Očito da, ukoliko imate člansku kartu SDA, posebno onu novogradske organizacije, onda izgleda da možete gaziti ljude na ulici ili fizički napadati neistomišljenike, zbog čega nažalost do sada niko nije bio adekvatno procesuiran.

Ovo su samo neki od pokazatelja zašto smo mi u SDP-u nezadovoljni radom pravosudnih i istražnih organa i zbog čega tražimo njihovo pravovremeno i konkretnije djelovanje u čemu će imati našu punu podršku.

Krajnje je vrijeme da SDA konačno javno osudi i najrigoroznije sankcioniše nasilnike iz svojih redova. Za početak neka krenu od kabadahije Huse Ćesira.

Podsjetimo, jučer je visokopozicionirani funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA) Huso Ćesir nasrnuo na novinara magazina Žurnal i oteo mu kameru dok se nalazio na radnom zadatku. Sve to se dogodilo na javnoj površini – trotoaru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo