Nedjelja, 25 srpnja, 2021

SDP oštro reagovao na spaljivanje lutke Martine Mlinarević u Mostaru

Nemojte propustiti

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje folklorne izljeve mržnje u režiji HDZ-a BiH, oslikane u karnevalskom spaljivanju lutaka sa likovima ‘nepodobnih’ Hrvata. Sada je red došao na spisateljicu i ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martinu Mlinarević.

Ukoliko uistinu žele simboličnim spaljivanjem uzročnika njihove nesreće odagnati zlu kob i prizvati uspjeh i sreću, smatramo da bi za mostarske ‘šaljivdžije’ bilo mnogo prikladnije da su simbolično spalili lutke koje predstavljaju upravitelje Aluminija i njihove političke mentore. Podsjećamo da su ti ljudi prouzrokovali nesreću hiljadama bivših radnika ovog preduzeća.

Ovako, pokazuje se da su zapravo organizatori karnevala stvarne lutke na koncu kojim upravlja HDZ BiH i rukovodstvo ove stranke. Upravo to su krivci koji su do sada i bez maškara uspjeli ‘spaliti’ desetine miliona narodnog novca iz gradskog budžeta, stotine preduzeća, hiljade radnih mjesta i budućnost desetina hiljada građana Mostara i Hercegovine.

Tim ljudima, građanima, nije ni do smijeha ni do šale dok u mnogo tužnijim povorkama čekaju u redovima na autobuskim stanicama kupujući jednosmjerne karte za Njemačku, Austriju i druge evropske države. Odlaze tamo gdje njihove sudbine nisu predmet šale i manipulacije neozbiljnih i bahatih kvazipolitičara, koji su stekli milionske imetke profitirajući na ‘spaljivanju’ naroda u koji se deklarativno zaklinju.

Pozivamo građane Mostara i Bosne i Hercegovine da se pridruže SDP-u BiH da se zajedno suprotstavimo ludilu etnokratskih elita, koje je, nažalost, neizostavan dio predizbornog folklora u našoj zemlji. Samo zajedno možemo zaustaviti odlazak naše djece i stati ukraj izvrgavanju ruglu i poruzi naših života i naše zajedničke budućnosti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo